Veel bekeuringen bij gezamenlijke grensactie

PUTTE/HUIJBERGEN/OSSENDRECHT - Bij een grenscontrole van de Nederlandse en Belgische politie zijn afgelopen week diverse bekeuringen uitgedeeld. Zowel in Putte, Huijbergen als Ossendrecht werden mensen gecontroleerd.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Tussen 14.00 en 22.00 uur op woensdag werden op drie locaties controles uitgevoerd: in de dorpskernen van Huijbergen,Ossendrecht en Putt.e De bekeuringen werden onder andere uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het in bezit hebben van drugs en het bij hebben van een mes. Verder werd door een agent van de motorpolitie een vrouw teruggevonden die als vermist was opgegeven. Ook werd een bestelauto op last van de politie weg getakeld omdat het voertuig in zeer slechte staat verkeerde. Ook onderweg naar de controleplaats in Putte, troffen agenten al een verdachte situatie aan. Bij de Joodse begraafplaats in Putte stonden drie 'wachtende' voertuigen met een Belgisch kenteken. Deze zijn staande gehouden en gecontroleerd. De inzittenden verklaarden daar te wachten op een dealer van wiet.

Controle

Om criminaliteit tegen te gaan, slaan de Belgische en Nederlandse politie steeds vaker de handen ineen voor gezamenlijke grenscontroles. De controle afgelopen week was een samenwerking tussen politieteam Bergen op Zoom, de Belgische politie, Koninklijke Marechaussee en de buurtpreventie van Putte, Huijbergen en Ossendrecht.[l]