Putte ontwikkelt nieuw woon-zorgconcept

PUTTE - In Putte slaat een aantal partijen de handen ineen bij de ontwikkeling van een nieuw zorgconcept. Dat moet het mogelijk maken dat Puttenaren die lijden aan dementie of zwaardere zorg nodig hebben, toch in hun eigen dorp kunnen blijven wonen.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Zorgcoöperatie Zorg om Zorg gaf de aanzet tot het nieuwe initiatief. En daarna sloten tal van andere organisaties zoals Buurtzorg Nederland, zorginstelling tanteLouise, TWB Thuiszorg met Aandacht, Woningstichting Woensdrecht, welzijnsorganisatie WijZijn Traverse en Participatiecafé De Bunt zich hierbij aan. Zij denken mee in de plannen en haken, waar mogelijk, ook aan. De verregaande samenwerking tussen de betrokken partners moet leiden tot een nieuw en ook uniek leef-woon-zorgconcept waarbij de informele en formele zorg nauw samenwerken.

Ondertekening

Op woensdag 20 februari zijn de bestuurders van de verschillende organisaties bij elkaar geweest en hebben hun handtekening gezet onder een startdocument waarin de eerste uitgangspunten zijn vastgelegd. Dat werd gedaan in de raadszaal van de gemeente Woensdrecht. Wethouder Lars van der Beek nam namens de gemeente het document in ontvangst. "Heel erg mooi om te zien hoe dit project vanuit het dorp zelf is ontstaan, en hoe er uitgebreid wordt samengewerkt tussen zoveel verschillende partijen." Lees verderop in deze Bode meer over het initiatief.[l]