De sport wint aan populariteit FOTO:OGERS
De sport wint aan populariteit FOTO:OGERS Foto: OGERS

Ogers tevreden over open trainingen

HOOGERHEIDE - Afgelopen wintermaanden heeft Ogers Lacrosse open trainingen gehouden in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Dat leverde maar liefst 10 geïnteresseerden op die meerdere keren hebben meegedaan. Om dat af te sluiten werd er dinsdag 26 februari vanaf 19:00 een toernooi worden gehouden met vier teams.

DOOR DE REDACTIE

Lacrosse is een teamsport die in de zuidwesthoek-regio sterk in opkomst is. Het wordt gespeeld met een stok met aan het uiteinde een netje. Met de harde rubberen bal kan worden gelopen en overgegooid worden om snel in het doel te scoren. Ogers lacrosse speelt met hun jeugd als mee in de Nederlandse competitie en hier en daar wat toernooien, ook in België. In Hoogerheide zijn nieuwe sporters aangesproken, waarmee de Ogers een volwassen herenteam op poten kunnen gaan zetten. Sterenborg, coach en initiator van Lacrosse in deze regio: "Als we komend half jaar nog wat 16+'ers weten te enthousiasmeren, dan kunnen we vanaf oktober zelfs de competitie ingaan. Met minder dan 18 spelers wil je dat niet, omdat je gewoon wissels wilt hebben voor 'de snelste sport op twee benen'.

Voorlopig hebben de Ogers nog een mooie zomer voor ons om met bevriende teams een combinatie te vormen voor de zomerse toernooien. Tijdens het afsluitende indoor toernooi werd een snellere variant gespeeld. "We speelden 3 tegen 3 (anders dan normaal 7 tegen 7 indoor), de speler die de bal verliest aan de tegenpartij of een goal scoort, moet direct bij zijn eigen achterlijn gaan wisselen. Hierdoor ontstaat een dynamiek van steeds wisselende teams, af en toe verdedigen met een speler minder dan de aanvaller."

Trainingen

Na de Carnavalsvakantie zijn de open trainingen in Bergen op Zoom tijdens de eerste dinsdag van de maand om 18.30 - 20.30, een half uur eerder dan de reguliere training, op de velden van hockeyvereniging Tempo. Meer informatie en aanmelden via: info@ogerslacrosse.nl[l]