De huldiging van de dames FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN
De huldiging van de dames FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

Twirlsters Re-creation gehuldigd

OSSENDRECHT - Wethouder Hans de Waal heeft afgelopen week in de Drieschaar in Ossendrecht vijf twirlsters van Re-creation in het zonnetje gezet. Zij werden namelijk Brabants en Nederlands kampioen. De dames kregen een bloemetje en een sportshirt, en lieten de wethouder hun kunsten nog even zien.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het ging om het A-team, bestaande uit Amy-Lynn Hunting, Femke Posthuma, Michelle Puts, Evelien Jacobs en Marjolijn Stigter. Zij zijn Brabants en Nederlands kampioen geworden in twee categorieën. Het hoogste team (A-team) werd namelijk zowel kampioen in de categorie Senior Top als in Freestyle N3. Het ensemble van Amy-Lynn, Evelien en Marjolijn zijn in één categorie Brabants en Nederlands kampioen geworden. Dat ging om de categorie Ensemble Senior Midden.

Wedstrijd

De wedstrijden vonden plaats in het weekend van 26 en 27 januari in de Topsporthal in Almere. En dat waren twee lange en vermoeiende dagen voor de 11 deelneemsters van Re-Creation. Gelukkig waren de resultaten alle moeite meer dan waard voor de leden en supporters van Re-Creation. Alle deelnemende routines zijn namelijk in de top 10 geëindigd. Met de kampioenstitels werden er tevens tickets verdiend voor de Champions Trophy. Dit is de interland waarin Belgische en Nederlandse Twirlers het tegen elkaar opnemen.

Recreation

Show- en Twirlvereniging heeft op dit moment zes teams met verschillende niveaus en leeftijden (van 4 tot 27 jaar). Er wordt op woensdagavond (beginners) en donderdagavond (gevorderden) getraind in de Drieschaar in Ossendrecht. Nieuwe leden zijn altijd welkom om te komen kijken of uit te proberen. Meer informatie via www.re-creationossendrecht.nl of re-creation@kpnmail.nl. [l]

Afbeelding