Cursus reanimeren bij de BWI

WOENSDRECHT - Elke dag worden er meer dan 35 mensen getroffen door een hartstilstand. Thuis, op straat of op de sportclub. In totaal zijn dat bijna 16.000 slachtoffers per jaar! Als iemand in de eerste 6 minuten hulp krijgt, is de overlevingskans het grootst. Omdat de ambulance er vaak langer over doet, komt de hulp neer op de omstanders van het slachtoffer. Het is belangrijk dat er daarom zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren.

De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) organiseert daarom in samenwerking met de EHBO verenigingen een cursus reanimeren en AED-gebruik. Deze vindt plaats op zaterdag 30 maart en zaterdag 6 april van 9:30 tot 12:00 uur op de locatie van de BWI, Kromstraat 4 te Hoogerheide.

De cursus is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 25 jaar oud. Na afloop van de cursus ontvangen de cursisten een officieel certificaat.

Inschrijven kan via de website van de BWI onder kopje ‘evenementen’. Voor meer informatie wordt men ook naar deze website verwezen. www.bwiwoensdrecht.nl. [l]