Dorpsplatform Putte doet
onderzoek naar woningbehoefte

PUTTE - Het Dorpsplatform Putte wil graag weten welke woonwensen er onder de huidige inwoners leven. Daarbij zijn we met name nieuwsgierig wat jongeren vinden. Ook willen we natuurlijk een beeld krijgen bij de wensen van alle andere inwoners.

Uit gesprekken met Stadlander, woningstichting Woensdrecht en het dorpsplatform is gebleken dat er een totaal verschillend beeld is aangaande de vraag naar betaalbare woningen dan wel appartementen. Het dorpsplatform vindt het belangrijk dat jongeren kunnen blijven wonen in Putte en niet moeten vertrekken om dat er geen beschikbaarheid is aan woningen die passen bij de situatie. Natuurlijk ook de wensen van de huidige huurders en woningbezitters speelt daarbij een rol. Zij kunnen immers een wens hebben waarbij hun huidige woning weer vrijkomt voor anderen. Een goede reden om dit eens beter te bekijken.

Door middel van deze vragenlijst wil het dorpsplatform een duidelijk beeld krijgen van de behoefte die er is onder de woningzoekende, huidige huurders en woningbezitters, om en in de kern Putte te kunnen blijven wonen. De vragenlijst bestaat grotendeels uit enkele meerkeuze vragen en een paar open vragen. Het is een korte vragenlijst waarbij de leeftijd van de indiener zeer belangrijk is.

Zo willen we graag weten, naar wat voor woning de voorkeur uit gaat. Hoeveel slaapkamers nodig zijn, of men wilt kopen of huren, welke termijn men wil verhuizen, tot welke prijs men wil huren en natuurlijk de leeftijd. Om uiteindelijk met de uitslag aan de gang te kunnen gaan vragen we om de naam zodat bij voldoende animo de indieners uitgenodigd kunnen worden voor een “woning markt / info avond” met instanties zoals: de gemeente, woningcorporaties en projectontwikkelaars om de mogelijkheden in de kern Putte vorm te kunnen geven.

Het invullen van de enquête is geheel vrijblijvend en heeft geen enkele verbintenis.

De vragenlijst zal natuurlijk discreet volgens de GDPR richtlijnen worden. Als dank voor de deelname van het onderzoek verloten wij onder alle inzenders 2 cadeaubonnen van 25 euro. De vragenlijst is huis aan huis verspreid middels een inlegvel in het plaatselijke parochieblad echter men mag ook het formulier gebruiken van de facebookpagina Dorpsplatform Putte. Inleveren kan nog tot 29 maart in de brievenbus van MFC de Biezen Schoolstraat 42 4645 DA Putte of per mail dorpsplatform@gmail.com. [l]