Tijdens 'Kijk binnen bij bedrijven' krijg je de kans om werkgevers te ontmoeten
Tijdens 'Kijk binnen bij bedrijven' krijg je de kans om werkgevers te ontmoeten Foto:

Kom binnen kijken bij bedrijven

WOENSDRECHT - Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Naar een stageplek? Vrijwilligerswerk? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er achter de deuren van dat bedrijf bij jou in de buurt gebeurd? Tijdens 'Kijk binnen bij bedrijven' krijg je een kijkje in de keuken. En al tachtig bedrijven hebben zich aangemeld.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Al ruim tachtig bedrijven en organisaties uit de gemeente Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen hebben zich aangemeld voor Kijk binnen bij bedrijven. Dus Miriam van Esveld van Samen in de Regio, het platform dat het evenement samen met werkcentrum de Brabantse Wal organiseert, is blij. "Het is natuurlijk een enorm mooi aantal, maar het succes is pas echt compleet als we ook veel belangstellende bereiken die zich inschrijven en op bezoek gaan", legt ze uit.

Doel

Het doel van 'Kijk binnen bij bedrijven' is om werkgevers en werknemers dichter bij elkaar te brengen. Belangstellenden kunnen zich oriënteren, een bedrijf of organisatie bezoeken en op een heel laagdrempelige manier vrijblijvend kennis maken met een werkgever. Ook voor scholieren is deelname aan het evenement interessant. Niet alleen omdat zij mogelijk een interssante praktijkopdracht of stage kunnen binden, maar ook om simpelweg een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden binnen het bedrijfsleven. En bij 'Kijk binnen bij bedrijven' gaat het niet alleen om banen. Er is ook een aanbod voor waardevol vrijwilligerswerk.

Deelnemers

Eén van de organisaties die aan het evenement mee doet is natuurlijk de gemeente Woensdrecht zelf. De gemeente juicht deelname van scholieren, werkzoekenden en bedrijven aan de activiteit enorm toe. Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld Learn4later/toTaalles, Vliegbasis Woensdrecht Main Support Base, en voedselbank Goed Ontmoet. Door de grote diversiteit aan zowel grote als kleine bedrijven als maatschappelijke organisaties is er voor iedere inwoner wel ergens op de Brabantse Wal een interessante plek om te bezoeken.

Meedoen

Wie mee wil doen aan 'Kijk binnen bij bedrijven' kan zich aanmelden via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl. Daar 'presenteren' alle bedrijven en organisaties die mee doen zich met een korte beschrijving en ook staat vermeld op welke momenten de belangstellenden in de week van 1 tot en met 6 april welkom zijn bij hen, om een kijkje te komen nemen. Bezoekers kunnen een of meerdere bedrijven kiezen. Deelname is gratis.

Heb je een bedrijf en wil je nog meedoen? Tot 31 maart kunnen ook bedrijven en organisaties zich nog aanmelden via dezelfde website om zo ook hun deuren te openen.[l]