Molen Johanna open tijdens Westbrabantse Molendag

HUIJBERGEN - Op zondag 31 maart wordt de West Brabantse molendag gehouden. Bijna alle molens in West Brabant openen de deuren voor het publiek. Voor jong en oud.

Eigenlijk komt de West Brabantse molendag iets te vroeg voor de Molen Johanna in Huijbergen. Sinds de overdracht van de sleutel door de gemeente Woensdrecht aan de Molen Stichting Johanna Huijbergen is er hard gewerkt om de molen weer schoon te krijgen en heeft er een bouwkundige inspectie van de molen plaats gevonden door de Molenbouwer. Gelukkig is de molen maal vaardig verklaard wat inhoud dat we de molen weer kunnen laten draaien. Op dit moment worden de molenstenen schoongemaakt en de verwachting is dat we over een paar weken graan kunnen gaan malen. Op dit moment nog niet beschikken over gediplomeerde molenaar en hebben we Bas Verbiest bereid gevonden om als gast molenaar de molen te laten draaien.

Op zondag 31 maart gaan de deuren open voor de bezoekers open vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur. We zijn nu bezig de molenstenen schoon te maken een unieke kans om de maalstenen te bekijken en te bewonderen. Een van de maalstenen is namelijk tijdelijk ontdaan van de meelkuip. Op deze bijzondere dag verstrekken we koffie tegen democratisch prijzen en kinderen krijgen gratis een beker frisdrank aangeboden. Omdat we nog niet zelf kunnen malen hebben we biologische tarwe gemalen in de molen van Wouw. Tijdens de open molendag verkopen we Folklore broodmix, pannenkoekenmix en appeltaartmix. We hopen op veel belangstelling op zondag 31 maart. [l]