Koninklijke onderscheiding voor Richard van Stel

HUIJBERGEN – Burgemeester Steven Adriaansen heeft zaterdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Stichting Vrienden van Bokki een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de 54-jarige Richard van Stel uit Huijbergen.

Voor Richard van Stel was de uitreiking van de onderscheiding een grote verrassing. Hij was nietsvermoedend naar café de Kroon gekomen toen burgemeester Adriaansen hem verraste met de onderscheiding.


Van Stel is al ruim 30 jaar actief binnen de Stichting Vrienden van Bokki, waarvan hij in 1988 één van de oprichters was. Die stichting zet zich in voor het welzijn van kinderen in het buitenland en voor leven met kanker in de Zuidwesthoek. Van Stel was de grote animator van de vele sportevenementen die de vriendenclub heeft georganiseerd zoals de Roparun, voetbalactiviteiten, snookertoernooien, postduivenacties en estafettewedstrijden zoals de Pijl van Woensdrecht. Daarnaast heeft hij diverse evenementen georganiseerd in het buitenland zoals in Tanzania, Malawi, Nepal, Guatemala en Gambia, waar zij waterputten, scholen, slaapzalen voor weeshuizen hebben gebouwd en schoonwatervoorzieningen hebben aangelegd.

Ook is de Huijbergenaar twintig jaar jeugdtrainer geweest bij de voetbalvereniging VIVOO in Huijbergen en was hij vrijwilliger bij Kindervakantieweek Woensdrecht, Stichting Rommelmarkt Huijbergen en Tennisvereniging Huijbergen.[l]