Wit geeft mat in drie zetten
Wit geeft mat in drie zetten Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Laatste ronde externe Avondcompetitie gespeeld

BERGEN OP ZOOM - Twee teams van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV speelden afgelopen vrijdag de laatste ronde van de Avondcompetitie van de Noord-Brabantse Schaakbond.

BSV A kreeg koploper De Drie Torens A uit Tilburg op bezoek. Als het BSV-team van deze tegenstanders won, zou het team zelf kampioen worden. Helaas liep het anders. De wedstrijd begon met een remisepartij op bord 1 door Oliver de Hert. Vervolgens verloren Rob Hopman-Been op bord 2 en René Punt op bord 3. Tenslotte speelde Angelique Osinga remise op bord 4. Door dit 1-3 verlies eindigde BSV A op de vierde plaats in de poule.

BSV B speelde tegen Eeuwig Schaak A uit Rucphen. In deze wedstrijd kon geen van beide teams meer promoveren of degraderen. Laurens Quinten verloor zijn partij op het eerste bord, op de andere borden wonnen Henry Groenveld, André van der Graaf en Piet Bruys hun partij. Deze 3-1 overwinning leverde BSV B de derde plaats op.

Open Bergs

In het Open Bergs Schaakkampioenschap is weer een aantal inhaalpartijen gespeeld. In groep A won Martin de Smit van René Paardekam, die op zijn beurt won van Angelique Osinga. André van der Graaf won van Oliver de Hert. In deze groep gaat Martin de Smit aan de leiding met 6 punten, o peen half punt gevolgd door André van der Graaf.

In groep B1 won Jan Haverhoek van Alexander van ‘t Hoff. Robert Kunst en Kees de Looff leiden deze groep met 5½ punt.

In groep B2 werden geen partijen gespeeld, in deze groep gaat Pieter-Jan Demmers nog steeds aan kop.

Schaakstelling

De vorige schaakstelling was: Wit: Kg1, Dd6, Ta1, Td1, Le4, Pg5, pionnen a2, f3, g2, h2. Zwart: Kg8, Db2, Ta8, Te8, Pb8, pionnen a7, b6, c6, e6, f6, g7. Wit begint met 1. De6+. Op 1… Kh8 volgt 2. Dxe8 mat. Op 1… Kf8 volgt 2. Ph7 mat (of 2. Df7 mat). 1… Txe6 is het hardnekkigst, wit geeft dan mat met 2. Td8+ Te8 3. Txe8 mat.