Fran Dingemans, fanatiek als altijd! FOTO PATRICK VAN LOON
Fran Dingemans, fanatiek als altijd! FOTO PATRICK VAN LOON Patrick van Loon

Hotak 3 speelt spannende derby

HOOGERHEIDE - Hotak 3 speelde op zaterdagmiddag 6 april een derby op de Pin tegen het 1e team van de plaatselijke Pin Pongers. Wouwse Plantage is op sportief vlak vooral bekend vanwege de voetbalclub Rimboe en de vaak spectaculaire wielerwedstrijd “de Hel van de Pin”. Maar Wouwse Plantage herbergt in haar dorpshuis de Spil ook een florerende tafeltennisclub. Pin Pongers 1 staat in de poule op een 2e plek en heeft theoretisch gezien zelfs nog kans op de titel.

Frank Dingemans opende het bal tegen routinier Albert. Frank startte aanvankelijk goed met winst in de eerste game maar daarna nam Albert het heft in handen en kon Frank het tij niet meer keren (1-0). Vervolgens maakte Martijn Withagen eenvoudig gelijk tegen invaller Adrie. Daarna trad Patrick van Loon aan tegen, de op papier sterkste speler, Tom. Patrick speelde een puike pot en maakte het Tom enorm lastig. Na een lang gelijk opgaande strijd trok Tom met 12-10 in de vijfde game aan het langste eind. Het daaropvolgende dubbelspel werd een kansloze nederlaag voor Hotak. 3-1 achter kun je geen goede start noemen! Gelukkig zorgde Frank snel voor aansluiting met winst op Adrie (tussenstand 3-2).

Vervolgens speelde Patrick de wedstrijd van zijn leven tegen Albert. In een zinderend duel met bij tijd en wijlen een ontketende Patrick kwam Hotak via een spannende 5-gamer op 3-3. Zou het dan toch nog kunnen....? Martijn speelde zijn tweede wedstrijd van de middag tegen Tom. Hoewel Martijn qua spel niet veel onderdeed kwam de zege voor Tom nooit echt in gevaar (4-3). Patrick maakte daarna weer gelijk met winst op Adrie (4-4).

Toen mocht Frank in de ring tegen Tom. Twee eerdere onderlinge duels waren door Tom gewonnen dus Frank wist dat het geen eenvoudige klus zou gaan worden. Frank kwam verrassend goed uit de startblokken en won de eerste game nipt. Dat gaf hem zoveel vertrouwen dat hij ook de 2e game wist te winnen met goed spel. Tom paste in de 3e game zijn speelwijze iets aan en won die game vrij eenvoudig. Frank ging echter niet bij de pakken neerzitten en kon het duel na een spannende 4e game alsnog in zijn voordeel beslissen. Tussenstand 4-5....Wat een luxe! Het slotwoord van de middag was aan Martijn en Albert. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede waarin Martijn in 4 games het beste met de druk omging en verdiend aan het langste eind trok. En zo bereikte we na een sportieve strijd de eindstand van 4-6.

Hotak 3 keerde meer dan tevreden huiswaarts.

Uitslagen 5 en 6 april

SENIOREN

Belcrum 2-Hotak’68 1 8-2

Smash’76 2-Hotak’68 2 2-8

De Pin Pongers 1-Hotak’68 3 4-6

Smash’76 5-Hotak’68 4 8-2

Kapelle 3-Hotak’68 5 5-5

TTVO 2-Hotak’68 6 3-7

JEUGD

HTTC 1-Hotak’68 2 8-2

Never Despair 3-Hotak’68 3 5-5

The Back Hands 2-Hotak’68 4 4-6

Rally 1-Hotak’68 5 3-7

Ook zin om een balletje te slaan bij Hotak’68 of wilt u meer weten over onze club? Dat kan natuurlijk, via onze FB pagina (TTV Hotak 68) en/of onze website www.hotak68.nl. [l]