VAT Dames 2. FOTO M. KAPITEIN
VAT Dames 2. FOTO M. KAPITEIN M. Kapitein

VAT Dames 2 en CMV 2 Kampioen

WOENSDRECHT - Afgelopen weekend was voor de volleyballers van VAT alweer het laatste weekend van de reguliere competitie. Op zowel de zaterdag als de zondag waren er nog volop kansen voor diverse teams om kampioen te worden.

Allereerst was het zaterdag de beurt aan de Meiden A om zich nog 1 keer te laten zien in Hoogerheide. Nadat het team zich afgelopen december als winter kampioen mocht uitroepen, zijn ze gepromoveerd naar de 1e klasse. Deze competitie was een stuk zwaarder, maar hier werden ook de punten gepakt. Helaas kon er afgelopen zaterdag geen set meer gewonnen worden. De wedstrijd was een uitstekende opwarmer voor de kampioenswedstrijd die later deze middag gepland stond.

De tegenstander van de dames 2 was namelijk de directe concurrent voor het kampioenschap. De Dames van VAT moesten met minimaal 3-1 winnen om aanspraak te mogen maken op de titel. Het resulteerde in een volgepakt Kloosterhof, waarbij het thuispubliek goed van zich liet horen. Na een zenuwachtig begin van beide teams kregen de Dames van VAT deze het beste onder controle. De eerste set werd binnen gehaald door de dames van VAT. Aan de tweede set werd direct scherp begonnen en deze werd dan ook overtuigend gewonnen. De dames hadden op dit moment nog 1 set nodig om het kampioenschap te vieren. De zenuwen kwamen bij de dames toch weer terug en ze moesten in de achtervolging. De ruggen werden gerecht en de dames hebben samen hun schouders eronder gezet en strijden zich onder aanvoering van het thuispubliek terug in de wedstrijd, waarna de beslissende set overtuigend werdt gewonnen. Als kers op de taart haalden de dames van VAT ook nog de vierde set binnen. Met een overtuigende zege, een volgepakte tribune kon het kampioenschap in de Dames 3e klasse worden gevierd en werd promotie naar de 2e klasse afgedwongen.

De dames 1 waren dit weekend vrij, maar hun competitie wordt nog vervolgd met een promotie-degradatie wedstrijd om promotie af te dwingen naar de 1e klasse. De heren 1 hebben dit weekend hun competitie afgesloten en zijn in de middenmoot geƫindigd.

Op zondag was het de beurt aan de jongste teams van volleybalvereniging VAT. De laatste competitie ronde werd gespeeld in Prinsenbeek. Alle teams hebben de afgelopen periode hun uiterste best gedaan en vooral plezier beleefd aan het volleybalspel. Uiteindelijk mag de CMV 2, uitkomend op niveau 4, van VAT zich kampioen van het rayon Zuid-West noemen.

VAT mocht dit weekend dus twee kampioenen verwelkomen. Een zeer mooie prestatie! Ook enthousiast om eens te komen volleyballen. VAT verzorgd volleybaltrainingen van jong tot oud. Je mag 3x gratis meetrainen. Kijk op www.vv-vat.nl voor meer informatie of neem contact op via het secretariaat secretatiaat@vv-vat.nl. [l]

VAT CMV. FOTO L. VAN RAVENSTEIJN