Al meer dan 40 jaar snuffelen voor het goede doel

HOOGERHEIDE - Op zaterdag 4 en zondag 5 mei zal Herwonnen Levenskracht haar jaarlijkse rommelmarkt openstellen voor het trouwe publiek. Ieder jaar weten een kleine 2500 mensen de weg te vinden naar de nostalgische rommelmarkt met haar traditionele veiling. MFC Kloosterhof aan de Huijbergseweg 3b in Hoogerheide wordt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers omgetoverd tot een oneindige serie schatkamers.

Al 44 jaar lang biedt de organisatie nu net dat ene bijzonder servies, dat ene mooie boek, die mooie LP, CD of DVD, zomerkleding of handige bruikbare huishoudelijke artikelen aan. Netjes uitgestald wachten de spullen op een nieuwe eigenaar om tegen een mooie prijs verkocht te worden.

De inzameling van goederen heeft ook dit jaar weer een grote diversiteit opgeleverd. En dit alles is door de bevolking van Woensdrecht en omstreken aangeboden in de HL loods in Woensdrecht. En dit is mooi want de HL rommelmarkt is niet zomaar een markt. De opbrengst gaat namelijk naar de activiteiten van Herwonnen Levenskracht welke worden georganiseerd ten behoeve van kwetsbare en hulpbehoevende mensen in de regionale gemeenschap.

Nostalgie
Naast de rommelmarkt is er ook een loterij en vanaf zondagmiddag 14.00 uur de traditionele veiling. Nostalgie met hoofdletters dus. Dit jaar zullen er weer een flink aantal pronkstukken aan curiositeiten en antiek voor de nodige spanning gaan zorgen. Overigens is hiervoor geen entree verschuldigd. Ook aan de kinderen is gedacht, er wordt voor hen een mooie speelhoek ingericht en iedere dag zal vanaf 11.00 uur de gelegenheid zijn om professioneel geschminkt te worden.

Extra handen
De organisatie is ontzettend blij met de energie die mensen in de rommelmarkt blijven steken en weet als geen ander dat vele handen licht werk maken. Extra handen zij dan ook hartelijk welkom. Aanmelden kan via de website of informatie vragen bij de informatiestand tijdens de rommelmarkt. Ook de sponsoring vanuit de middenstand en bedrijven uit de gemeente Woensdrecht en omstreken is een fantastische steun in de rug
Beide dagen zijn de deuren van MFC De Kloosterhof van 10.00-16.00 uur open. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Bij de informatiestand kunt u terecht voor vragen/aanmeldingen of een bericht aan rommelmarkt@herwonnenlevenskracht.nl. Overige informatie: www.herwonnenlevenskracht.nl of Facebook @Herwonnenlevenskracht. [l]