1e Lustrum Run Bike Run, 2e NK Duathlon-sprint

1e Lustrum Run Bike Run, 2e NK Duathlon-sprint

HOOGERHEIDE - Zondag 12 mei vindt de 5e editie van de Run Bike Run Hoogerheide plaats. Deze 5e editie van dit evenement maakt ook dit jaar weer deel uit van de Run Bike Run Series. Dit jaar wordt in Hoogerheide voor de tweede keer gestreden om de Nationale titels bij de heren en dames op de sprintafstand. De kers op de taart voor de organisatie om twee jaar na elkaar het NK te mogen organiseren, en daarmee het vertrouwen te krijgen van de NTB.

De Run Bike Run Series zijn een teamcompetitie over 6 wedstrijden waarbij de sterkste 28 teams/verenigingen van Nederland strijden om de nationale clubtitel. In Frankrijk en ook in Nederland bij de Triatlon is het format in teamvariant een groot succes gebleken.
In Hoogerheide vindt de 4e wedstrijd plaats over 2,5km lopen, 20km fietsen en 5km lopen. Tijdens deze wedstrijd mag worden “gestayerd” dat wil zeggen dat bij elkaar in de groep mag worden gereden.
Het parkoers in Hoogerheide is selectief. In de loopronde van 1,25 km zit de trap bekend van de Wereldbeker veldrijden, het fietsparkoers is technisch en kent met korte klimmetjes een paar echte kuitenbijters.

Inschrijven
In het ochtendprogramma waar de individuelen en duo’s starten is de inschrijving bijna vol, inschrijven kan nog t/m 3 mei. Zij strijden op hetzelfde parcours alleen mag in deze wedstrijd niet worden gestayerd, hier zal de jury zeker goed op letten en kunnen er tijdstraffen worden uitgedeeld.

Programma
Het programma voor 12 mei ziet er als volgt uit:Individuelen/duo’s;
09.30 uur ophalen rugnummers en chips
10.15 uur Fietsencontrole individuelen/duo’s wedstrijd
10.50 uur Opstellen Raadhuisstraat bij Starshoe boog
11.00 uur Start wedstrijd individuelen/duo’s (niet stayeren)
12.30 uur Prijsuitreiking individuelen/Duo’s
NK series Dames
11.30 uur Afhalen rugnummers door teamcaptain
12.00 uur Fietsencontrole RBR Series Dames
12.45 uur Opstellen Raadhuisstraat bij Starshoe boog
13.00 uur Start wedstrijd NK RBR Series Dames
16.15 uur Prijsuitreiking NK RBR Series Dames
NK series Heren
12.15 uur Afhalen rugnummers door teamcaptain
13.20- 13.35 uur Fietsencontrole RBR Series Heren
14.30 uur Opstellen RBR Series Heren bij Starshoe boog
14.45 uur Start wedstrijd NK RBR Series Heren
16.15 uur Prijsuitreiking NK RBR Series Heren
Afstand: Bij alle categorieen 2,5 km run (2 ronden) 20 km bike (4 ronden) 5 km run (4 ronden)

Meer info
Stichting Run Bike Run Hoogerheide heeft er alles aan gedaan, mede dankzij de vele sponsors en het grote aantal vrijwilligers, om een mooi evenement weg te zetten wat zeker zal bijdragen tot promotie van de gemeente Woensdrecht en de Brabantse Wal. Meer info over de wedstrijd op www.runbikerunhoogerheide.nl en www.rbrseries.nl [l]