Ouderen gezond en veilig in eigen huis

HUIJBERGEN - In Huijbergen hebben Dorpsplatform, Dorpscoöperatie en KBO-Huijbergen de handen ineengeslagen voor de organisatie op woensdag 15 mei van een voorlichtingsmiddag in MFC De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen. Vanaf 13.30 uur (zaal open 13.00 uur) krijgen oudere dorpsgenoten dan antwoorden op de vraag hoe zij zo lang mogelijk veilig én gezond zelfstandig kunnen blijven wonen. Uiteraard kan de bijeenkomst óók interessant zijn voor anderen.

Hoe ziet het programma eruit? Om te beginnen vertellen zes deskundigen, ieder vanuit de eigen invalshoek, in het kort wat hun specialismen kunnen bijdragen aan gezond en veilig ouder worden in eigen huis. U kunt praktische, heldere tips verwachten over o.a. babbeltrucs, gezond én gemakkelijk eten, omgaan met trieste omstandigheden en brandveiligheid. De Roosendaalse stichting Huis van Morgen demonstreert hoe de moderne techniek plezierig en veilig zelfstandig wonen bevordert. Politie en Brandweer werken mee, evenals dorpsgenoten als Bets Muijsers, Jan Michielsen en Marcel Heijboer.

Introducties
De introducties zijn kort. Daarna - en na een gratis kopje koffie of thee - 'bemensen' de voorlichters ieder een eigen 'stand' en bent u in de gelegenheid rond te lopen en uw eventuele vragen een-op-een aan hen voor te leggen. Bovendien kunt u aanvullende vragen op een formuliertje bij de organisatoren indienen. Daar kunnen vervolgbijeenkomsten uit voortvloeien, afhankelijk van de reacties.
Tussen vier en halfvijf zal een einde komen aan deze informatieve bijeenkomst voor álle Huijbergenaren wie het onderwerp belang inboezemt, en daarbij denken we met nadruk niet alleen aan de senioren! U bent van harte welkom op woensdag 15 mei, vanaf 13.00 uur, in De Kloek. [l]