Aan en in het bad tijdens ONMK Amersfoort.
Aan en in het bad tijdens ONMK Amersfoort. M den Ouden

Zilvermeeuw zwemmers actief tijdens bevrijdingsweekend

WOENSDRECHT - Ook tijdens dit bevrijdingsweekend was zwemvereniging de Zilvermeeuw actief. In Amersfoort vonden op 2 t/m 5 mei de Open Nederlandse Masterkampioenschappen plaats. Locatie was het mooie 50m bad van Sportcomplex Amarena, geopend sinds april 2018.

Deelname aan het kampioenschap is vanaf 20 jaar, de oudste deelnemer was de 80 jaar al gepasseerd! Een totaal van 161 verenigingen, goed voor 860 zwemmers, ruim 3000 persoonlijke starts en nog een groot aantal estafettes. Buiten 130 verenigingen uit heel Nederland, deelname uit Oostenrijk, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Litouwen, Hongarije, Italië, Luxemburg en zelfs 1 deelnemer uit Panama!
Ook de Zilvermeeuw was aanwezig, maar niet alleen in het water, maar ook als officials aan het bad. Ook Mascha was in de ochtend official en zwom ’s middags lekker een afstand mee tussen al dat grote geweld.
Op zaterdag 4 mei was het weer gewoon trainingstijd voor de Zilvermeeuwzwemmers. Echter nadien was er nog een gezellige receptie in de horeca van Laco zwembad Hoogerheide ter ere van Margon die op 26 april een lintje had ontvangen voor haar vrijwilligerswerk sinds 1998 bij de Zilvermeeuw en sinds 2010 als official bij de KNZB.

Programma

Volgende zondag staat een leuke wedstrijd voor de jongste wedstrijdzwemmers op de KNZB kalender. Er wordt dan gezwommen in de nieuwe Banakker in Etten-Leur.

Informatie: Kijk op www.zvdezilvermeeuw.nl of mail naar zwem@zvdezilvermeeuw.nl[l]