De therapeuten Nardie en Jeroen links en de PR-dame Anke rechts. FOTO JAN DIRK HUIJSER
De therapeuten Nardie en Jeroen links en de PR-dame Anke rechts. FOTO JAN DIRK HUIJSER Foto: Jan Dirk Huijser

STIMULUS BoZ opent nevenvestiging aan de Kooiweg in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Ruim 4 jaar geleden startten Jeroen Blommerde en Simon van Opstal onder de naam Stimulus hun praktijk voor (sport) fysiotherapie in de Karmel te Bergen op Zoom. Hun aanpak sloeg goed aan en na verloop van tijd was er duidelijk behoefte aan meer ruimte om verdere groei mogelijk te maken. In de Karmel was dit niet mogelijk.

DOOR JAN DIRK HUIJSER

Ingegeven door het feit dat veel patiënten uit de gemeente Woensdrecht komen, is na een korte zoektocht gekozen voor de locatie aan de Kooiweg te Hoogerheide. "Een mooie, strategische plek", vindt Jeroen Blommerde, "centraal gelegen in het verzorgingsgebied Woensdrecht". Daarnaast is de in de gemeente Woensdrecht wonende fysiotherapeute Nardie van Ginneken het team op de locatie Hoogerheide komen versterken. De vestiging in Bergen op Zoom blijft overigens gewoon bestaan.

Meer dan een praktijk voor Fysiotherapie

Stimulus is een praktijk waar gezondheid, training en sport bij elkaar komen. Naast algehele fysiotherapie zijn manuele therapie en sportfysiotherapie de 2 hoofddisciplines bij Stimulus. De vijf behandelende therapeuten, Nardie, Huub, Romy, Simon en Jeroen hebben alle vijf een topsportverleden en weten als geen ander hoe belangrijk het is om persoonlijke aandacht te krijgen. Juist door deze persoonlijke aanpak kan er vanuit meerdere invalshoeken een zo optimaal mogelijk behandelplan worden samengesteld. "En dat geldt niet alleen voor de topsporter, maar zeker ook voor de recreatieve sporter", verklaart Jeroen, "iedere klacht of blessure wordt hetzelfde benaderd".

"Maar wij willen meer bieden aan onze patiënten", aldus Jeroen, " we zoeken naar de herkomst van klachten, zijn het klachten die terugkomen en hoe kunnen we die in de toekomst voorkomen?". Jeroen geeft aan veel waarde te hechten aan het fitter maken van sporters middels een 'pro actieve' benadering. Meer uit jezelf halen, een moeizaam te halen doelstelling toch realiseren, Stimulus biedt zowel persoonlijke training als 'small group training' waarbij iedereen met een programma op maat in de goed geoutilleerde oefenzaal onder begeleiding van een trainer aan zijn of haar programma kan werken.

Klein Papendal?

Stimulus is een multidisciplinaire praktijk, hetgeen ook moge blijken uit het aanbod van specialisaties als Osteopathie, Diëtetiek en Dry Needling. "Uiteindelijk willen we doorgroeien naar een centrum op medisch- en sportgebied, waar veel aandacht besteden aan onder meer de 'manier van leven', vertelt Jeroen. "Wij streven ernaar iedereen, zowel de fysiopatiënten als de recreatieve sporter als de topsporters, op te voeden in het verbeteren van de fysiek naar de toekomst toe", stelt Jeroen. De persoons gebonden adviezen die Stimulus in deze geeft, gaan daarmee richting de gezondheidszorg. "Dat is ook onze doelstelling", geeft hij aan, "een ultiem centrum voor sport en gezondheid". Jeroen geeft aan dat op beide locaties in Bergen op Zoom en Hoogerheide aan een stappenplan wordt gewerkt om dit op termijn te realiseren. Een soort klein Papendal? "Dat kan je zo noemen", lacht Jeroen, "maar dan wel voor iedereen". [l]