Werkzaamheden aan Scheldeweg gaan van start

HOOGERHEIDE - De werkzaamheden aan het noordelijke deel van de Scheldeweg en de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide beginnen maandag.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het gaat om het deel vanaf het kruispunt Doelstraat en Scheldeweg, bij restaurant Tasty World, tot en met de rotonde bij de Duinstraat en Nieuweweg. Het doel is om de weg veiliger te maken, vooral voor fietsers. Ook wil de gemeente de entree verfraaien, zodat de uitstraling goed past bij Woensdrecht als groene fietsgemeente op de Brabantse Wal.

Beton

De betonnen platen, die er al tientallen jaren liggen, maken plaats voor asfalt. “Dat zal voor minder geluidsoverlast bij omwonenden zorgen”, zegt wethouder Hans de Waal. Verder pakt aannemer Dura Vermeer de riolering onder de Antwerpsestraatweg aan waarna de straatstenen worden vervangen. Tussen de Doelstraat en Rozenlaan komen vrijliggende fietspaden waar de auto te gast is.

De reconstructie wordt in fasen aangepakt. In de eerste periode, die tot en met 19 juli duurt, wordt er gewerkt tot aan de rotonde bij de Nieuweweg en Duinstraat. De Scheldeweg is dicht voor verkeer. Weggebruikers moeten omrijden via de Bunkerbaan.

'Je moet er helaas eerst een rommeltje van maken'

Fietsers kunnen in deze fase nog wel gebruikmaken van de Antwerpsestraatweg. In de bouwvak liggen de werkzaamheden stil. Alles bij elkaar is de aannemer tot het einde van het jaar bezig. De gemeente wil de overlast zoveel mogelijk beperken. Zo is de bereikbaarheid van de woningen en bedrijven aan de Antwerpsestraatweg te allen tijde zoveel mogelijk gegarandeerd. “Maar als je iets moois wilt maken, moet je er helaas eerst een rommeltje van maken. Zo is het nu eenmaal”, zegt De Waal. De reconstructie kost de gemeente 1,1 miljoen euro. Ze schrijft de investering in veertig jaar af. “Daarvoor hebben we straks wel een mooie weg.”[l]