Zwemplezier in Etten-Leur.
Zwemplezier in Etten-Leur. M den Ouden

Mooie wedstrijd voor allerjongste zwemmers ZV de Zilvermeeuw

WOENSDRECHT - Waren vorige week nog de oudste wedstrijdzwemmers oftewel masters aan het zwemmen, deze zondag 12 mei stonden de allerjongsten op het startblok.

Ook op Moederdag stond er nog een wedstrijd op de KNZB kalender. Voor de jongste en beginnende wedstrijdzwemmers werd de 3e Swimkick- Miniorenwedstrijd vandaag gezwommen. Voor twaalf Zilvermeeuwtjes vond deze plaats in de Banakker in Etten-Leur.
Vlinderslag, schoolslag, vrije- en rugslag, maar ook de wisselslag zat in het programma en de afstanden varieerden van 25 tot 400m.
Het werd een mooie wedstrijd die tot het einde spannend bleef wat betreft de medailleverdeling. Hier en daar ging er nog wel eens wat fout, maar ook dat hoort bij het leerproces.
Uiteindelijk kwamen de Zilvermeeuwtjes zestien keer op het podium te staan. Ze mochten zes gouden, zes zilveren en vier bronzen medailles in ontvangst nemen. Zeker niet minder belangrijk waren de vier nieuwe tijden en veertien tijdsverbeteringen die werden weggezet. Als kers op de taart werden nog twee clubrecords verbeterd.
Tijdens deze wedstrijd was de laatste kans om een plaatsje te zwemmen in de Regionale Miniorenfinales op 8 en 9 juni in Tilburg. Dat de Zilvermeeuw hier aanwezig gaat zijn staat al vast, maar in de loop van de week zullen de namen en te zwemmen afstanden bekend gemaakt worden.

Informatie over de Zilvermeeuw is te vinden op www.zvdezilvermeeuw.nl of via zwem@zvdezilvermeeuw.nl[l]