Laura in actie op de wedstrijdvloer in Rotterdam.
Laura in actie op de wedstrijdvloer in Rotterdam. Toine Kerstens

Promotie voor Laura van Hoof van Re-Creation Ossendrecht

OSSENDRECHT - Show- en twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht stond zaterdag 11 mei weer voor het eerst in 2019 op de wedstrijdvloer. Met in totaal 24 optredens van de vereniging was Re-Creation goed vertegenwoordigd op de twirlwedstrijd in Rotterdam.

In de sporthal pal naast de Kuip werden al hele goede routines uitgevoerd en dat was te zien aan de scores. Maar liefst acht optredens gingen met een plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen naar huis en vijf optredens met een plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen. Daarnaast liet solist Laura van Hoof een spetterend optreden zien met haar gloednieuwe routine en deze werd beloond met een promotiescore naar de middenklasse.

Twee teams van Re-Creation betraden afgelopen zaterdag de wedstrijdvloer. Het A-team, uitkomende in de hoogste klasse, lieten een hele mooie routine zien en plaatste zich met een score van 85 punten voor de Brabantse Kampioenschappen. Het C-team moest last minute de show wijzigen, maar lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Floor, Emy, Evi, Wendy, Anouk en Laura plaatsten zich met een score van 80 punten tevens voor de Brabantse Kampioenschappen.

Verder plaatsten zich voor de Brabantse Kampioenschappen: Anna van der Poel en Laura van Hoof in jeugd 3 basis, Floor Daalmans, Anouk Kerstens en Wendy Verboven in junior basis en het ensemble van Amy-Lynn Hunting, Marjolijn Stigter en Evelien Jacobs in senior top. Net geen plaatsingen maar wel mooie resultaten waren er voor Chinouk Bruin 76,0 punten, Miranda Hoeckx 75,8 punten, Valentina Grande de Sousa 76,6 punten en het duo Evi Disco en Emy de Wit met 74,4 punten in de jeugd 3 basis klasse.

De twirlonderdelen van Re-Creation kunnen zich plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Twee van de onderdelen die zich afgelopen zaterdag hebben geplaatst, stonden hier ook nog maar voor het eerst op de vloer! Michelle Puts deed voor het eerst mee in het onderdeel 2-baton en Amy-Lynn Hunting in Artistic Twirl. Beiden overtuigden meteen de jury, want ze mogen door naar het NK. Ook was er een NK-plaatsing voor Evelien Jacobs, Michelle Puts en Amy-Lynn Hunting met hun 1-baton.

Programma

De eerstvolgende wedstrijd op de planning van Re-Creation is op zondag 2 juni in MFC het Kloosterhof in Hoogerheide. De vereniging zal zelf de organisatie van de dag verzorgen in samenwerking met de Brabantse Bond. Alle teams van Re-Creation zullen deelnemen aan deze wedstrijddag.[l]