Een wandelexcursie door de Noordpolder op 26 mei.
Een wandelexcursie door de Noordpolder op 26 mei. Foto:

AGENDA

Zaterdag 25 mei

Jeugdlanddisco

19:00 | MFC Kloosterhof

Het is weer tijd voor een Jeugdlanddisco! Op zaterdag 25 mei wordt de theaterzaal van het MFC Kloosterhof Hoogerheide omgetoverd tot een waar discopaleis. Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit de gemeente Woensdrecht zijn van harte welkom. DJ Chris draait van 19.00 tot 22.30 uur de nieuwste hits. Kaarten zijn online te verkrijgen via onze website www.sjjw.org, bij Primera in Hoogerheide en Putte, en aan de bar van MFC het Kloosterhof.

Zondag 26 mei

IVN wandelexcursie Noordpolder

10:00 | Onderstal

Op zondag 26 mei gaat de excursie door de Noordpolder en over de steilrand van de Brabantse Wal. De Brabantse Wal bij Ossendrecht en de Noordpolder aan de voet daarvan behoren tot het Grenspark Kalmthoutse Heide. De Noordpolder van Ossendrecht is enkele jaren geleden omgevormd tot een natte natuurparel. Deze polder, aan de voet van de Brabantse Wal, is voor een groot deel eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, die er in samenwerking met Waterschap de Brabantse Delta, alles aan doet de natuurwaarden in het gebied te vergroten. Wandeling start om 10.00 uur aan de Onderstal, t.h.v. perceel 32 in Hoogerheide en duurt 2 tot 2,5 uur; deelname is gratis. Gezien de toestand van het terrein is stevig schoeisel aan te bevelen. Een verrekijker is nuttig voor het speuren naar vogels.

Boekenmarkt Gertrudiskerk

14:00 | St. Gertrudiskerk

Wat gaat de tijd toch snel. De ene boekenmarkt is amper opgeruimd of de volgende komt er weer aan. 26 mei is onze volgende boekenmarkt zoals altijd van 14.00 uur tot 17.00 uur in de Gertrudiskerkt te Ossendrecht. Wij doen ons best om veel boeken te "vervangen". Deze keer hebben we extra veel kinderboeken. Dus mensen, als u thuis nog boeken hebt liggen breng ze gerust mee of zet ze in de bidkapel. De bidkapel is dagelijks open. Zo geeft u de boeken vaak weer een tweede leven. Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij Yvonne Rijk. 0164-673304 hetzoeterijk@hotmail.com

Garageverkoop Calfven

8:30 |

Op zondag 26 mei wordt er in buurtschap Calfven te Ossendrecht een garageverkoop georganiseerd. Vanaf half 9 in de ochtend zullen de garagedeuren op zo'n 20 adressen voor u geopend zijn om eens een kijkje te nemen of er iets van uw gading bij zit. Bij een aantal van deze adressen bieden ook meerdere mensen hun koopwaar aan, dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen op zondag 26 mei. De deelnemende straten zijn Calfven, Maareberg, Bergstraat, Trambaan en Klein Brembrood in Ossendrecht.