Het bestrijden van onkruid is slechts één van de werkzaamheden van de buitendienst. ARCHIEFFOTO
Het bestrijden van onkruid is slechts één van de werkzaamheden van de buitendienst. ARCHIEFFOTO Foto:

'Soms moet je een praatje te maken'

HOOGERHEIDE - De medewerkers van de buitendienst zijn druk bezig met het openbaar groen en het onderhoud van de wijken. Wie vragen heeft kan de medewerkers aanspreken als ze ergens aan het werk zijn of binnenstappen bij één van de units in de kernen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht raadt het iedereen die met een vraag rondloopt aan. “Je kunt het via de app doen of bellen met de servicelijn, maar soms is het goed om een praatje te maken”, zegt hij. “Het zijn laagdrempelige aanspreekpunten voor mensen die vragen of ideeën hebben. Wie bijvoorbeeld iets wilt realiseren in de buitenruimte van hun buurt of wijk kunnen dat te allen tijde met een wijkteam bespreken.”

Locaties

De medewerkers van de wijkteams zijn elke morgen, middag en na het werk in hun units. In Hoogerheide staat er een unit bij voetbalvereniging Meto, in Woensdrecht bij voetbalvereniging WVV, in Putte vind je hem in de buurt van de brandweerkazerne, net als in Ossendrecht, en in Huijbergen zijn de mannen te vinden achter het voormalige gemeentehuis.

Doelstraat

Alle medewerkers beginnen hun dag in de gemeentewerf, die nu nog tijdelijk in Ossendrecht zit, maar vanaf volgende week vrijdag (7 juni) is te vinden in het voormalige Albert Heijn-pand aan de Doelstraat in Hoogerheide. Wie benieuwd is hoe de nieuwe werf eruit ziet moet nog even wachten. Op 14 september is iedereen welkom tijdens een open dag.

Natuurlijk zijn de medewerkers van de buitendienst vooral veel op pad. De afgelopen weken hebben ze onder meer het zomergoed geplant, de hondenuitlaatstroken ververst en zijn braakliggende stukken grond ingezaaid met eenjarige bloemen. Later dit jaar komen op deze stukken grond vaste planten. Ook zijn de nesten van de eikenprocessierupsen weer bestreden. Begin juni gaat de buitendienst op pad om de heggen machinaal te knippen. Vanzelfsprekend wordt het onkruid ook regelmatig bestreden.[l]