Mark Aberti behaalt zilver op NK paratafeltennis.

Hotakspeler Mark Alberti pakt zilveren medaille op NK paratafeltennis

HOOGERHEIDE - In het topsportcentrum Rotterdam (vlak naast de Kuip) vond afgelopen zaterdag het NK paratafeltennis plaats. De beste paratafeltennissers van Nederland kwamen bij elkaar om uit te maken wie er Nederlands Kampioen zou gaan worden in de diverse klasses.

Hotakspeler Mark Alberti was vastberaden om dit jaar Nederlands Kampioen te worden in de 3e klasse lopers. Hij was zeker kanshebber, maar geen topfavoriet. Onder toeziend oog en tips van coach Frans Verboven moest het dit jaar gaan lukken.

Er waren 2 poules van 5 waarbij de eerste 2 van de poule naar de halve finales zouden gaan. De 1e partij was een mooi opwarmertje, een makkelijke 3-0 zege. Hierna moest Mark het opnemen tegen Monique La Brijn uit Delft. De laatste 2 partijen op de ranglijsttoernooien tegen haar werden nog winnend afgesloten, helaas was Monique nu de bovenliggende partij. 3-1 verlies.

Mark wist wat hem nu te doen stond, 2 maal winnen om er zeker van te zijn om de halve finale te halen. Wedstrijd 3 werd door Mark vrij eenvoudig gewonnen, 3-0.

De 4e partij was het sleutelduel in de poule. Zowel Mark als tegenstander Kylian Oelrich (van Alexandria uit Rotterdam) hadden nog kans op de halve finale. De 1e game ging met 11-2 verloren. Frans Verboven was niet voor niets meegegaan. Door enkele tactische aanwijzingen en de juiste uitvoer van Mark werd het weer een gelijkwaardige strijd. In deze zeer spannende wedstrijd (de aanwezige familie en vrienden van Mark leefden intens mee) werd de wedstrijd dan ook pas beslist in de 5e game die Mark knap met 11-8 naar zich toe wist te trekken. De halve finale was een feit!

In de halve finale moest Mark het vervolgens opnemen tegen topfavoriet Ricardo Reijme. Het zou een zenuwslopende partij worden. Met een goed tactisch plan werd de strijd aangevat. Deze zeer verdedigd ingestelde tegenstander zou met zijn eigen wapens bestreden moeten worden, geduld bewaren en hem de fout laten maken. Dit plan lukte wonderwel. Dit soort tegenstand had hij niet verwacht. De wedstrijd kantelde voortdurend.

Het was dan ook logisch dat er een 5e game aan de pas moest komen. Tandenknarsend keken Marks aanhangers toe hoe hij de wedstrijd winnend wist af te sluiten, 13-11 in de 5e game ! Dit was echt een prestatie waar Mark trots op kon zijn.

Maar het toernooi was natuurlijk nog niet afgelopen. Nu kwam de finale. De laatste keer was Mark nog de bovenliggende partij na een 3-0 zege. Maar dit was natuurlijk geen garantie. Erik de Kruijff van TTV de Brug was de gehele dag al goed op dreef en bleek nog over een grote portie energie te beschikken.

De eerste 2 games gingen gelijk op, 1-1 tussenstand. In de 3e game knakte er iets bij Mark (concentratieverlies en vermoeidheid gingen een te grote hoofdrol spelen) waarna Erik de Kruijff hier dankbaar gebruik van maakte, 1-3 verlies derhalve.

Maar goed, Mark mag terugkijken op een geweldig toernooi met een schitterende 2e plaats als resultaat, een zilveren medaille! [l]