De Lentefeesten stonden bij KombinoCare in het teken van de actie voor hun eigen superman Breightley. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN
De Lentefeesten stonden bij KombinoCare in het teken van de actie voor hun eigen superman Breightley. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN Foto: José van der Wegen

Gezellig druk op Lentefeesten

HOOGERHEIDE – Het is een traditie die al tientallen jaren bestaat: op Hemelvaartsdag zijn de Lentefeesten in Hoogerheide. En eigenlijk is het dan ook een 'traditie' dat het goed braderieweer is. Dit keer begon het druilerig en kil, maar het kwam helemaal goed en zo konden zo'n 10.000 tot 15.000 mensen volop genieten.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

De winkeliers van Winkelhart Hoogerheide pakten tijdens de Lentefeesten groots uit. Speciale acties, mooie aanbiedingen, koopjes. Iedereen zette zijn of haar beste beentje voor. Er stonden zo'n honderd kraampjes verspreid door de hele Raadhuisstraat. De zondag na Hemelvaartsdag was er bovendien de Garagesale in Hoogerheide. Daarom hadden sommige daaraan deelnemende winkeliers hun garage al ingericht, zoals bij cadeauwinkel Purper. Diverse verenigingen en stichtingen stonden ook op de braderie, zoals Stichting Happynezz, dat een gevulde winkelwagen weggaf aan degene die het beste de winkelwaarde van de kar inschatte. Ook Scouting Hoogerheide was present.

Liefhebbers van getunede auto's of Amerikaanse bolides konden zich dit jaar ook weer verlekkeren aan de opgestelde auto's op de oude parking van de Aldi en het Van der Meulenplein. Op het Raedthuysplein was er bovendien ruimte voor de jeugdige ondernemers. Daar konden kinderen op de kleedjesmarkt hun overtollige speelgoed en andere snuisterijen voor een bijdrage aan hun spaarpot verkopen. Niet iedereen ging uitverkocht naar huis, maar de pret was er niet minder om. Pret hadden ook de meeste kinderen op de kermis.

Breightley

Een bijzondere actie tijdens deze Lentefeesten was het Super(man)feest voor de vijfjarige Breightley. Het feest en de inzamelingsactie was opgezet door KombinoCare Kinderopvang in Hoogerheide. Anneke Bustraan legde uit dat Breightley de eerste jaren van zijn leven bij KombinoCare doorbracht, maar nu knokt tegen acute leukemie. "Wij zijn uiteraard als kinderopvang erg geschrokken van dit nieuws. Kinderen horen niet ernstig ziek te zijn. Breighthley ondergaat een zwaar medisch traject, waardoor zijn familie te maken krijgt met hoge extra kosten die ze nauwelijks op kunnen brengen. Voor ons was dit reden een inzamelingsactie te organiseren." Onder meer buurtvereniging De Hoef werkte. Deze bakte stroopwafels voor het goede doel." Volgens 'stroopwafelbakker' Maarten Hendriks liep het storm voor de stroopwafels. "Ik verwacht dat ik misschien wel niet genoeg deeg ga hebben tot het einde van de dag." Voor aanvang van de Lentefeesten stond de teller van de actie al op 1100 euro, mede door een supergrote bijdrage van Konfort Montage.

Kijk verderop in deze Woensdrechtse Bode voor een fotoreportage van Humphrey Hekhuizen van de Lentefeesten.[l]