Hit-It in achtertuin. FOTO G. VAN ROOIJ
Hit-It in achtertuin. FOTO G. VAN ROOIJ G. van Rooij

Volop muziek in en rondon het Wilhelmietenmuseum

HUIJBERGEN - Vorige week zondag is het een geweldige dag bij en in het Wilhelmietenmuseum geweest.

Slagwerkgroep Hit-It heeft de middag geopend in de achtertuin van het museum. Iedereen vond een plekje in de schaduw. Daarna was het aan het ensemble van St, Cecilia, om de bezoekers te mogen verwelkomen met de mooie klanken van de klarinet, in de Wilhelmietenzaal. Vervolgens was er een muzikaal onthaal van leden van Fravino, in de zaal die volledig is ingericht voor het 60-jarig bestaan van Fravino. Daarnaast werd er veel uitleg gegeven over "de accordeon". Vervolgens werd dit weer afgewisseld door met het ensemble en het geheel werd in de tuin afgesloten door geweldige nummers van Hit-It.

Dit alles onder toeziend "oog én oor" van zo'n 80 bezoekers. Iedereen heeft genoten in de schaduw van de bomen en de koelte binnenin het museum. En allen waren 1 mening toegdaan, het was heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Dank ging uit naar alle muziekgroepen en vrijwilligers die er voor gezorgd hebben dat deze middag een succes werd.

Maar hier houdt het nog niet op. Er staat meer muziek gepland, de komende tijd. Op zondag 14 juli is er een optreden The Souvenirs and Friends. Dit zijn zes Nederlandse en Vlaamse vrienden die op traditionele west-Afrikaanse wijze muziek maken. Naast doundouns (bastrommels), djembe en shekere staan de kamale ngoni (pentatonische snaarinstrument) en de saxofoon centraal in het gezelschap. En als de stemming erin zit, zingen ze er een lied bij. Voor deze gelegenheid hebben ze een rustig repertoire uitgekozen. Vervolgens hebben we op zondag 15 september een optreden van 't Krekelkoor uit Huijbergen. Het museum is elke 2e en 4e weekend, van 14.00u tot 16.30u, t/m september geopend Bezoek ook onze website: www.wilhelmietenmuseum.nl. [l]