Aandachtig wordt geluisterd naar The Souvenirs and Friends. FOTO G. VAN ROOIJ
Aandachtig wordt geluisterd naar The Souvenirs and Friends. FOTO G. VAN ROOIJ G. van Rooij

West-Afrikaanse klanken in het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen

HUIJBERGEN - Wilhelmietenmuseum in Huijbergen heeft weer een gezellige dag gehad. Deze was met name te danken aan muziek groep, “the Souvenirs and Friends".

Zes Nederlandse en Vlaamse vrienden die op traditionele West-Afrikaanse ritmes geïnspireerde muziek maken. Naast doundouns (bastrommels), djembe en shekere staan de kamale ngoni (pentatonisch snaarinstrument) en de saxofoon die centraal staat in het gezelschap. De stemming zat er goed in, er werd er zelfs bij gezongen. Voor de gelegenheid was een rustig repertoire uitgekozen.

Naast deze West-Afrikaanse klanken, konden de bezoekers ook weer genieten van de accordeonklanken die leden van Fravino ten gehore brachten. Fravino zorgt ervoor dat elke zondag wanneer het museum open is, een stukje muziek te horen is, of dat er mensen uitleg kunnen geven over de accordeon en Streekorkest Fravino die dit jaar zijn 60 jarig jubileum viert.

Aan bezoekers ook deze keer weer geen gebrek. Het museum mocht deze dag zo’n 40 tal bezoekers verwelkomen.

Het Wilhelmietenmuseum is elke 2e en 4e weekend van de maand open op zaterdag en zondag van 14.00u tot 16.30u. Zie ook www.wilhelmietenmuseum.nl. Wij zijn dit jaar ook op de Huijbergse braderie te vinden op zondag 25 augustus! [l]