Er is dit jaar veel variëteit in kramen op de Krabbenfoor. FOTO HANNEKE MARCELIS
Er is dit jaar veel variëteit in kramen op de Krabbenfoor. FOTO HANNEKE MARCELIS Foto: Hanneke Marcelis-

Veel nieuwe elementen op jubileumeditie Krabbenfoor

BERGEN OP ZOOM - Nieuwe elementen, verrassend entertainment, een grote dosis sportiviteit, producten voor elke portemonnee, de lekkerste hapjes en drankjes en een verfrissende uitstraling zijn de ingrediënten voor de 55e editie van de Krabbenfoor in Bergen op Zoom.

VAN ONZE REDACTIE

Speciaal voor deze editie, die plaatsvindt van donderdag tot en met zondag, pakt de organisatie groots uit. Nieuwe elementen, zoals het Festival van het Goede Leven, een kinderplein, de sport- en healthyzone en de Franse markt moeten een nieuwe groep bezoekers aanspreken. Hiermee zet ondernemersvereniging Sterck onder leiding van Luud van de Ven, samen met de straatcoaches, de eerste stappen richting de modernisering van de Krabbenfoor. “We willen de komende jaren, samen met de ondernemers en sponsoren, investeren in dit prachtige evenement en meer inspelen op de behoeftes van de bezoekers en inwoners”, zegt Luud. “Dit jaar zien we dat een aantal ondernemers duidelijk de handen in één heeft geslagen en dat is ook het beeld wat we graag zien in de toekomst. Samen maken we de Krabbenfoor.”

Workshop

Er is dit jaar meer te zien en beleven. Zo is er een muzikale stadsbingo onder leiding van Huub Hangop, een workshop kindercocktails maken, een hockeyclinic, een meet and greet met Chase uit Paw Patrol en Olaf uit Frozen, pop up-dansen van Marqeez the house of art, muziek van diverse DJ’s, een Tour Café waar men de laatste dagen van de Tour de France kan volgen, een magisch fotomoment met Belle en een open hardlooptraining op zaterdagochtend. Ook treden er koren op zoals van Lieverlee en Bittere Tranen, is er een schminktent, op zondag is de derde editie van de Bergse touwtrekwedstrijd bij café de Saeck, maar men kan ook deelnemen aan de historische bierbrouwerij-wandeling SBM.

Variatie

Ook aan de uitstraling is er hard gewerkt. Geen 400 dezelfde kramen, maar juist meer variatie en thema’s die meer passen in het tijdsbeeld van nu. Nieuw dit jaar is de Piek voor de Muziek. Een bekend concept waarbij de bezoekers voor een donatie van één euro een sticker krijgen waarmee ze uit kunnen dragen dat zij het evenement een warm hart toe dragen. Ze leveren daarmee direct een bijdrage aan de vele bandjes, zangers en zangeressen en looporkesten die tijdens de Krabbenfoor actief zijn.[l]