Beweegbeurs voor ouderen op Wereld Alzheimerdag

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdagmiddag 21 september wordt in de Raayberg in Bergen op Zoom een Beweegbeurs voor ouderen georganiseerd in het kader van Wereld Alzheimerdag. Het programma duurt van 13.30-16.30 uur.

Het thema voor de Wereld Alzheimerdag is 'Bewegen en dementie', omdat bewegen voor iedereen, maar in bijzonder ook voor ouderen en voor de mensen met dementie eigenlijk een “must” is. Bewegen is goed voor lijf en leden en wat goed is voor ons hart, is ook goed voor ons brein.

Bewegen is goed voor onze gezondheid, dat is algemeen bekend en we moeten dat zolang mogelijk vol zien te houden, maar wat zien we gebeuren bij het ouder worden: we gaan juist minderen of zelfs helemaal stoppen, terwijl daar geen enkele reden voor is. Daarnaast is sociaal verkeren, samen met anderen spelen en wandelen ook goed voor de deelnemers, je hoort erbij en doet mee.

Alle (sport) verenigingen staan open voor oudere leden, of het nu om tennis, jeu de boules, biljarten, wandelen, fietsen is en zelfs voetballers blijven het 'wandelend' doen, zo geven zij aan. Daarom bieden we op zaterdag 21 september alle verenigingen, organisaties en gezondheidszorginstellingen, die in deze zin iets kunnen en willen betekenen, de ruimte om zich te presenteren via folders, gesprekken met bezoekers, mogelijk zelfs met demonstraties van activiteiten e.a.

Tijdens de middag zal ook de amusementsband Expreszo een tweetal momenten van zich laten horen en de bezoekers enthousiasmeren om letterlijk in beweging te komen. Er wordt verder nog gezocht naar een bekende spreker die de bezoekers goed kan uitleggen waarom blijven bewegen voor ons allen, maar ook voor de mensen die de pech hebben dat zij een vorm van dementie hebben gekregen, een belangrijke boodschap is. Daarnaast wordt contact gelegd met “oudere sportievelingen” uit de regio om ook acte de presence te geven en ons uit te leggen en te laten zien waarom zij op hoge leeftijd nog in beweging willen blijven.