Buiten zwemmen in Heerjansdam. FOTO M. DEN OUDEN
Buiten zwemmen in Heerjansdam. FOTO M. DEN OUDEN M den Ouden

Zomerstop voorbij voor zwemmers van de Zilvermeeuw

WOENSDRECHT - Woensdagavond om 18.30 uur stonden zo’n 300 openwaterzwemmers, waaronder ook vijf Zilvermeeuwen, klaar om aan de zeezwemtocht West-Kapelle naar Zoutelande te beginnen.

Helaas waren de weersomstandigheden niet goed genoeg om de veiligheid van de zwemmers te garanderen en kon de organisatie niet anders dan de zwemtocht afgelasten.
Gelukkig waren de weersomstandigheden afgelopen weekend een stuk beter. Op 10 en 11 augustus vond het ONK openwaterzwemmen plaats in Heerjansdam. Buiten de ONK-afstanden konden ook klassementsafstanden gezwommen worden. Hiervoor hadden drie Zilvermeeuwen ingeschreven. Tijdens deze wedstrijd werd de nieuwe Zilvermeeuwvlag gepresenteerd. Zora van 8 jaar zwom op zaterdag 250m schoolslag en op zondag 250m vrije slag. Zij stond voor beide afstanden op het podium, te weten een 2e en 3e plaats. Jens en Mike zwommen beiden op zondag de 1000m vrije slag. Zij wisten goed mee te komen tussen de grote hoeveelheid zwemmers t/ m 16 jaar en zetten beiden een mooie tijd weg.

Trainingen

De zomerstop is bijna voorbij en buiten de openwatertrainingen zal er dan ook weer binnen gezwommen gaan worden in Laco zwembad Hoogerheide.
Zilvermeeuwinfo: www.zvdezilvermeeuw.nl of zwem@zvdezilvermeeuw.nl[l]