Start Dikke Banden Races. FOTO CHRIST MOUA
Start Dikke Banden Races. FOTO CHRIST MOUA Christ Moua

Strijd op alle fronten in Calfven

OSSENDRECHT - De kern Calfven (Ossendrecht) maakt zich op voor het 13e editie van het “Wielerweekend Calfven”. Het wielerweekend wordt georganiseerd door de “Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht” (SBWO). Ook dit jaar wordt de organisatie weer ondersteund door de stichting “GP Adrie van der Poel”. Zoals gebruikelijk is het wielerweekend gepland rond de eerste zondag van september. Dit jaar op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Er staan in totaal 16 wedstrijdonderdelen op het programma.

Op zaterdag 31 augustus worden TMZ-wedstrijden verreden. TMZ is een organisatie die wielerwedstrijden organiseert voor recreanten en staat voor “Trimbelangen Midden Zeeland”. Veel van deze wedstrijden worden gereden in Zeeland. Maar ook in West-Brabant is er veel belangstelling voor de TMZ.
De wedstrijden op zaterdag beginnen om 12.30 uur met de D-categorie voor 40 km, direct gevolgd door de vrije renners in de S/P klasse voor 25 km. Daarna komen de Amateurs 40+ (13.45 u / 50 km) en de Amateurs (15.00 u / 60 km) aan bod.
De S/P klasse is een opstapcategorie voor zowel dames als heren en is uitermate geschikt voor een recreant die het leuk vindt een keer een koers te rijden.
De meer getrainde renners zijn ook welkom bij de andere categorieën. Er is geen licentie noodzakelijk. Ter plaatse moet een klein bedrag inschrijfgeld worden betaald.
Voor de liefhebbers die in de omgeving van Ossendrecht wonen is dit een unieke gelegenheid om zich te meten met andere fietsfanaten. Een schaalhelm is verplicht. Inschrijven in het ontvangstgebouw van “De Remise”, Trambaan 54 te Ossendrecht.
Nadere informatie is te vinden op www.tmzzeeland.nl

Dikke banden races
Ook op deze zaterdag worden, met Decathlon de dikke banden wedstrijden georganiseerd. De wedstrijd voor de jeugd wordt gereden in een viertal categorieën en wel in de leeftijdsgroepen van 3 tot en met 6 jaar, 7-8 jaar, 9-10 jaar en 11-12 jaar. Alle deelnemende kinderen krijgen voor aanvang een Decathlon T-shirt en een rugnummer en na afloop een traktatie en een fraaie medaille als aandenken.
Helmen kunnen ter plaatse ter beschikking worden gesteld. De aanvangstijd van de eerste wedstrijd is om 16.30 uur. Het kleine parcours ligt geheel in de Trambaan.
Inschrijven kan vanaf 15.00 uur op de wedstrijddag aan de wedstrijdtafel in de garage van Trambaan 87 te Ossendrecht of bij voorinschrijving bij Wim Kooiman (secr. SBWO), Trambaan 87, 4641 PG Ossendrecht via de mail kooiman87@home.nl.
Meer informatie is te vinden op www.dikkebandenrace.nl


Jeugdwedstrijden
Op zondag 1 september worden op hetzelfde parcours als van de TMZ, onder auspiciën van de KNWU, jeugdwedstrijden georganiseerd. Bij deelname is een licentie van de KNWU vereist. De jeugd rijdt in de categorieën 1 t/m 7. De start van de wedstrijden in categorie
1 t/m 4 is om 11.00 uur. De categorieën 5 t/m 7 beginnen hun wedstrijden om 14.00 uur.
Net voor de kruising Calfven – Trambaan ligt het hoogste punt van het parcours. De renner die daar het meeste keren als eerste boven komt zal als “bergkoning” worden gehuldigd.
De wedstrijden worden georganiseerd met ondersteuning van de stichting “GP Adrie van der Poel”.

ID-renners
Ook op zondag 1 september rijden de ID-renners om 12.45 uur hun wedstrijd. ID staat voor Intellectuel Disability. Dit zijn renners met een verstandelijke beperking die hun eigen wedstrijden rijden. Zowel regionaal, nationaal en internationaal wedijveren zij met renners met eenzelfde beperking.

Parcours
De wedstrijden van zaterdag en zondag vinden plaats op een uiterst selectief parcours in een bosrijke omgeving. Het parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat, Calfven en wederom rechts naar de Trambaan en heeft een lengte van ongeveer 1300 meter. Vertrek en de aankomst is ter hoogte van het terrein van het recreatiecomplex van “De Paasheuvelgroep Ossendrecht”. Het parcours loopt over een deel van de Brabantse Wal. Met een forse klim in het weggedeelte Calfven als scherprechter. Het gedeelte Trambaan gaat licht naar beneden naar de finish en heeft de fraaie bossen als decor. De permanence is op het terrein van “de Remise”, Trambaan 54, 4641 PG Ossendrecht.

Informatie
Voor nadere informatie van het “Wielerweekend Calfven” zie de website www.gpadrievanderpoel.nl – druk op button “Calfven”. [l]