Kapelgrot Berendrecht. FOTO F. FONTIJN
Kapelgrot Berendrecht. FOTO F. FONTIJN F. Fontijn

274e Berendrechtse Begankenis

OSSENDRECHT - Op zondag 8 september, de dag van Maria geboorte, is wederom onze jaarlijkse Berendrechtse Begankenis vanuit Ossendrecht, naar O.L.V. van den Hagelberg te Berendrecht.

Een traditionele bedevaart, waarin elke deelnemer op zijn eigen wijze gestalte geeft aan de invulling van belevenis op deze dag, maar allemaal met dezelfde instelling nl. een grote verering en devotie tot Maria als voorspraak bij God. Verder kan als algemene intentie aanbevolen worden voor een betere verstand houding en verdraagzaamheid onder de wereldbevolking, behoud van normen en waarden.

Programma

Het programma van de begankenis voor deze dag ziet er als volgt uit:

09:00 uur vertrek vanuit de St. Gertrudiskerk te Ossendrecht; 10:30 uur Eucharistieviering in de St. Gertrudis parochiekerk te Zandvliet.

Conform de afspraak met Herwonnen Levenskracht is er maar 1 Heilige Mis.

Gelieve rekening te houden met de bedevaartgangers die te voet naar Zandvliet gaan Na de heilige mis kunt u de middagpauze doorbrengen in restaurant Vredeshof tegenover de kerk in Zandvliet

13.00 uur vertrek vanaf de kerk in Zandvliet naar de kapel op de Hagelberg, waar de begroeting van Maria zal plaats vinden.

16.00 uur Sluitingslof in de St.Gertrudiskerk te Ossendrecht.

Oproep jongere parochianen

Wij, als genootschap, hopen dat veel parochianen, ook van buiten Ossendrecht, aanwezig zullen zijn, net als voorgaande jaren. Het genootschap doet langs deze weg ook een extra beroep op onze jongere parochianen om lid te worden van onze processie, aangezien in de afgelopen jaren diverse oudere leden ons ontvallen zijn. Het contributiebedrag wat u betaalt, indien u lid wordt, is vrijblijvend. U bepaald zelf de hoogte van het bedrag.

Tevens zouden wij gaarne een aanvulling, ook op vrijwillige basis, van ons genootschap. Wij worden allemaal een dagje ouder,dus jonge aanvulling graag.

Beste mensen, u steunt hiermee niet alleen een nobel ideaal, maar zorgt er ook voor dat onze bedevaart in stand kan blijven. O.L. Vrouw is immers onze Hemelse Moeder en voorspraak bij God.

Wij hopen u allen te mogen begroeten op 8 september aanstaande. Voor informatie kunt u contact opnemen met Genootschap Berendrechtse Begankenis.

Tel: 0164-674115 of een emailbericht naar frits.fontijn@kpnmail.nl[l]