De Foligroup in actie tijdens het festival. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN
De Foligroup in actie tijdens het festival. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN Foto: José van der wegen

Inwoners moeten festival nog ontdekken

OSSENDRECHT – Het eerste Vrijetijdsfestival van de Brede Welzijnorganisatie (BWI) Woensdrecht in MFC De Drieschaar in Ossendrecht kende geen hoge opkomst van inwoners. Het weer speelde waarschijnlijk een rol, want toen de regen uiteindelijk plaats maakte voor de zon, druppelden steeds meer mensen binnen.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

Rita van Gaal van BWI Woensdrecht zei echter dat ze tevreden was. Voor de 27 organisaties en verenigingen die zich presenteerden tijdens het Vrijetijdsfestival was het wat jammer dat de opkomst tegenviel, maar zij lieten zich niet uit het veld slaan. Onder de organisaties waren er genoeg die voor een gezellige sfeer konden zorgen in de grote zaal van De Drieschaar. Zo was daar de Foligroup van Ben Kreijveldt die met de Djembés en andere trommels voor een vrolijke noot zorgden. “We staan hier vooral om nieuwe leden te werven en wat bekendheid te geven aan Foligroup. Iedereen kan mee in het spelen met de djembé of de samba.”

Er waren ook clinics en demonstraties van onder meer EHBO Ossendrecht, Ookami Dojo Putte, Volleybalvereniging VAT, Badmintonclub De Drieschaar, Vocal Center Bergen op Zoom en Hoogerheide en Pasada Move and Groove.

Je presenteren als vereniging of organisatie om leden te werven of vrijwilligers te zoeken was het doel van het Vrijetijdsfestival. De bezoekers die er waren, waren geïnteresseerd en namen hier en daar een flyer mee, zoals bij Uit de Kunst Woensdrecht, de kunststichting die nieuwe flyers had laten maken en werk van aangesloten kunstenaars toonde. Ook Zonnebloem Ossendrecht en Hoogerheide en Woensdrecht, die beide op zoek zijn naar nieuwe gastvrouwen en -heren, waren populair. Net als Podium Kloosterhof dat het nieuwe seizoen promootte en op zoek was naar een nieuwe vrijwilliger theatertechniek. KBO-afdeling Hoogerheide-Woensdrecht was ook aanwezig op het Vrijetijdsfestival. Volgens Marijke Buijs van de afdeling hadden zij halverwege de middag twee nieuwe aanmeldingen. “We zitten hier ook om leden te werven, dus wat dat betreft zijn we geslaagd.”

Karnavalsstichting De Snoeken uit Hoogerheide en Woensdrecht was aanwezig om te laten zien dat zij meer zijn dan alleen een karnavalsstichting. “We willen niet alleen bekendheid verwerven, maar ook laten zien dat we veel ambachtelijk werk verrichten. De insignes voor 2020 worden bijvoorbeeld nu al met de hand gemaakt en geschilderd. Als stichting zijn we niet alleen actief met carnaval, maar is er een heel jaar een sociaal aspect", aldus Fon van Zunderd, voorzitter van De Snoeken en bekend als Prins Fon I in Wjeeldrecht, die in 2020 zijn laatste jaar als prins zal ingaan. Het Vrijetijdsfestival was dan ook een moment om de vacature voor ‘Prins’ te promoten.[l]