Nieuwe ondernemers Thomashuis Huijbergen

HUIJBERGEN - Martin Prins en Tirza gast zijn de nieuwe beheerders van Thomashuis Huijbergen, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij nemen op 4 september het stokje over van voorgangers Martinique en Peter Oppenneer die het huis 8 jaar geleden zijn gestart. “We hebben er heel veel zin in.”

Nederland telt 118 Thomashuizen. In Huijbergen is het huis gevestigd in de voormalige kapel waar momenteel 6 bewoners samenleven met de mensen die voor ze zorgen. Martin en Tirza nemen er op 4 september a.s. officieel hun intrek. “We draaien al geruime tijd wat diensten mee. Het voelde al snel heel vertrouwd.”
Martin en Tirza laten huis en haard achter in Dinteloord om in Huijbergen hun ‘zorgdroom’ te verwezenlijken. “Tirza werkt al 20 jaar in de gehandicaptenzorg, ikzelf 15 jaar in de ouderzorg”, vertelt Martin. “Beiden genoten we van ons werk, maar vonden steeds meer dat we ons ei niet helemaal kwijt konden. Je loopt soms tegen veel regels en wetten aan waardoor je niet helemaal kan doen wat je zou willen.”

Zorg op je eigen manier
In het Thomashuis hopen ze de vrijheid en zelfstandigheid te vinden waar ze naar op zoek zijn. Vorig jaar meldde het stel zich aan voor een infomiddag in een ander Thomashuis om te ontdekken of dit is wat ze zochten. “De huiselijkheid, het kleinschalige en de vrijheid van het ondernemerschap trekt ons heel erg. Je kunt de zorg op je eigen manier organiseren. Dat is precies waar we behoefte aan hebben.”

Twee kamers vrij
Het Thomashuis in Huijbergen heeft momenteel nog twee kamers vrij voor mensen met een verstandelijke beperking. “Mensen kunnen contact opnemen met ons voor meer informatie. Wie interesse heeft is meer dan welkom een kijkje te komen nemen. Je vindt onze gegevens op www.thomashuis.nl/huijbergen [l]