Maij (l) en Wino na aankomst in Santiago de Compostela
Maij (l) en Wino na aankomst in Santiago de Compostela copyright Wino Paas

'Grenzeloos wandelen' met Wino Paas

HUIJBERGEN - Onder de verzamelnaam 'Partners in Cultuur' hebben de Huijbergse verenigingen KBO, VVH, Heemkundekring De Wilhelmiet, het Wilhelmietenmuseum én, niet te vergeten, de Huijbergse bibliotheek de afgelopen jaren tal van activiteiten ontplooid. Daaronder valt de jaarlijkse 'speelse lezing', waarin een boeiend onderwerp op lichtvoetige, leuke wijze wordt gepresenteerd.

Vorig jaar vertelde Anton Mandos voor een geestdriftig publiek over zijn activiteiten als Zendamateur voor Artsen zonder Grenzen.Ook dit jaar hebben de Partners een spreker met een boeiend verhaal weten te strikken, en wel Huijbergenaar Wino Paas. Op woensdagmiddag 25 september komt hij in MFC De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen, vertellen over zijn Grenzeloos wandelen.

De voorbije twee jaar heeft Wino zich intensief beziggehouden met de perlgrimsroutes naar Santiago de Compostela. Inderdaad: routes, want net als naar Rome leiden vele wegen naar Santiago! Samen met zijn Vlaamse (uit Essen) wandelmaatje Maij Bodenis Wino gestart in Sint-Jacobiparochie (Friesland) en heeft hij de noordelijke route afgelegd tot de Notre-Dame in Parijs. Vervolgens hebben zij Santiago bereikt vanuit Portugal, via de zogeheten Caminho Portugues.

Zo'n onderneming heeft letterlijk en figuurlijk veel voeten in de aarde. Waarom zou je er eigenlijk aan beginnen? Hoe bereid je je erop voor? Wat neem je mee? Wat beleef je zoal onderweg en hoe overwin je de onvermijdelijke tegenslagen? Wino, ondersteund door Maij, weet er aanstekelijk over uit te weiden.

Wie een boeiende middag wil beleven, is op 25 september van harte welkom! De speelse lezing Grenzeloos wandelen met Wino Paasbegint in De Kloek om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur, inclusief pauze. De zaal gaat open om 13.30 uur. Toegang inclusief koffie/thee, leden van de organiserende verenigingen krijgen korting. [l]