Avond over Taizé in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Op donderdag 10 oktober organiseert de culturele commissie van de Protestantse Kerk in Ossendrecht weer een bijzondere culturele avond. Taizé: Een pelgrimage van vertrouwen. In het Franse Bourgondië ligt het kleine dorp Taizé. Daar is in 1949 een religieuze gemeenschap ontstaan die is uitgegroeid tot een internationale oecumenische kloostergemeenschap. Deze gemeenschap van Taizé ontvangt jaarlijks vele duizenden gasten, met name jongeren.

Carla Boven en Henk Kievit organiseren al jaren reizen naar deze kloostergemeenschap. Op deze avond gaan zij ons er alles over vertellen: Over de oorsprong en de oprichter broeder Roger Schutz en over hoe zo’n week daar beleefd wordt. Ook gaan zij in op de kritische vragen, zoals ‘Is het een sekte?’en ‘Is het daar niet heel erg soft en zweverig?’ Aansluitend is er een viering in de sfeer van Taizé – uiteraard met de kenmerkende liederen. Carla is pastor. Werkt als geestelijk verzorger op de Hezenberg in Hattem en is geestelijk begeleider.

Henk is psychiatrisch verpleegkundige. Werkzaam bij GGZ en werkzaam als praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk. Henk is cantor/kerkmusicus. Samen hebben zij een eigen praktijk in hun Zingevingsboerij De Vrije Verbinding in Hattemerbroek. De culturele avond vindt plaats op donderdag 10 oktober, aanvang 20.00 uur in Protestantse Kerk, Dorpsstraat 10 te Ossendrecht. Vrij entree, bij de uitgang wordt een gift gevraagd. De culturele commissie: Jan Andriese, Hanneke Dragt, Meta van Geest, Loes van Arkel Informatie en aanmelden: Loes van Arkel - arkelfam@wxs.nl [l]