Op Dreef samen met De Volharding

PUTTE - Nieuwe muzieklessen op de basisschool en een wervelend concert. De Volharding zit niet stil! Iedereen is welkom bij de Volharding. Wil je muziek leren maken? Dan staan geschoolde docenten voor je klaar. Dat is een boodschap die al jaren wordt uitgedragen. De Volharding heeft voor niemand drempels. Leeftijd, taal, handicap of financiƫle middelen, geen probleem iedereen is welkom. We lossen alles op. Wil jij nu ook graag muziek maken of leren? Een gratis proefles is mogelijk en er is zelfs een instrument voor je! Meld je aan en dan zorgen we er samen voor dat het gaat lukken! Maar...... Dit jaar gaat de Volharding in samenwerking met de Putse basisschool 'Op Dreef' nog verder.

Vanaf 16 september leren de leerlingen uit groep 5 en 6 muziek te maken op echte muziek instrumenten! Want samen muziek maken is leuk en dat kan gewoon onder schooltijd in je eigen klas. De muzieklessen worden verzorgt door de twee ervaren muziekdocenten: Pieter en Sven.

Sven Ysewyn is leraar trompet aan de academie van Ekeren, Berchem, Beveren-Waas en Hamme. Hij dirigeert de jeugdharmonie van Kunst&Vreugd in Beveren en is daarnaast ook dirigent van de Koninklijke Harmonie Kunst Adelt uit Zele. Als kind zette hij al vrij snel de stap in de harmoniewereld. Het verenigingsleven heeft daardoor altijd al een belangrijke rol gespeeld. Door les te geven aan jongeren wil hij deze passie doorgeven.

Pieter Vandermeiren is op dit moment actief als dirigent van de harmonieorkesten uit Asse, Schipluiden en Wouw en de fanfare uit Putte. Daarnaast is hij actief als freelance trombonist in Belgiƫ en Nederland en is hij actief als mister pBone waarmee hij in vele scholen pedagogische projecten op poten zet. Als trombonist heeft hij als missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de wondere wereld van de hafabra. Met zijn vriendin heeft hij ook een zaak waarmee hij muziek op maat verzorgd voor bedrijven en particulieren.

De Volharding zorgt niet alleen voor muziekinstrumenten en vakkundige docenten, maar ook voor een mooi afsluitend concert. De leerlingen zullen aan het einde van het schooljaar (juli 2020) namelijk een concert geven! Daarover volgt later meer.

On demand
De Volharding zit niet stil. Vrijdagavond is de vaste repetitieavond en het korps is ondertussen, onder de vakkundige leiding van dirigent Pieter Vandermeiren, begonnen met het instuderen van heel wat spannende muziekstukken voor het komende grote concert. Dit jaar heeft het concert de naam 'On Demand' gekregen. Zaterdagavond 7 december om 20.00 uur zal het concert losbarsten in MFC de Biezen in Putte (ook hierover later meer). Reserveer zaterdagavond 7 december dus zeker in uw agenda! Een impuls aan de muziek in Putte. "Op Dreef samen met De Volharding!" [l]