Inwoners kunnen online zoeken naar ondersteuning

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht komt met buurgemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen begin volgend jaar met een online hulpplatform voor het sociaal domein.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Wie zijn leefsituatie wil verbeteren en daarbij ondersteuning nodig heeft en volgend jaar een bezoekje brengt aan de website krijgt een aantal stellingen voorgeschoteld. Aan de hand daarvan wordt de situatie van de inwoner geïnventariseerd. Aan de hand van de antwoorden komt er advies en informatie over het onderwerp. De inwoner ziet vervolgens waar hij naartoe kan voor hulp en passende voorzieningen.

Het platform geeft volgens de gemeenten antwoord op vragen over wonen, werken, zorg en jeugd. Iedereen kan het gebruiken, op elk moment van de dag, op elk apparaat. Het platform wordt ook een vraagbaak voor zorg- en welzijnsorganisaties. Mensen die werken in de zorg kunnen cliënten aan de hand van het platform doorverwijzen naar de juiste instanties. Ook kunnen ze via de site makkelijker overleggen met organisaties en kennis uitwisselen. Verder is het voor kleine maatschappelijke organisaties een mogelijkheid om hun aanbod in de schijnwerpers te zetten. Mensen die het sociaal domein werken als vrijwilliger of professional kunnen meepraten. Volgende week maandag (23 september) is er om 19.00 uur een bijeenkomst in de Raayberg in Bergen op Zoom. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur.[l]