EHBO quiz tijdens open dag brandweer

HOOGERHEIDE - Tijdens de open dag van de nieuwe brandweerkazerne was EHBO Vereniging Hoogerheide ook vertegenwoordigd. Tijdens deze open dag konden de bezoekers meedoen aan een quiz. De quiz is ingevuld door 40 bezoekers en de prijs die gewonnen kon worden is een gratis EHBO cursus. De gratis cursus is gewonnen door Gijs Schoot. Hij heeft 8 van de 12 vragen goed beantwoord.

1. Brandwonden koelen met zachtstromend, lauw water is bekend en bij een tweedegraads brandwond zie je een blaar. Maar dat heet water een diepere brandwond geeft dat frituurvet is bij de meeste mensen onbekend. Heet water dringt door de huid heen en het frituurvet blijft op de huid liggen.
2. Heel veel mensen weten in de eigen omgeving wel een AED te hangen. Iedereen die een AED nodig denkt te hebben mag deze meenemen en gebruiken. Het eerste wat je doet is altijd 112 bellen.

Daarnaast viert EHBO vereniging Hoogerheide op 1 oktober 2020 haar 70 jarig bestaan en met 123 leden zijn we een bloeiende vereniging. De cursussen die worden gegeven zijn: Opleiding Eerste Hulp, Opleiding Eerste Hulp aan Kinderen en Opleiding reanimatie/aed bediener. Maandag 28 oktober start er weer een jeugd-EHBO opleiding. Ben jij tussen de 11 en 14 jaar oud, schrijf je dan nog snel in. Maandag 4 november start er weer een EHBO cursus voor het behalen van het volledige EHBO diploma en donderdag 7 november start er weer een Eerste Hulp Aan Kinderen opleiding. Informatie is te vinden op onze website: www.ehbo-hoogerheide.nl [l]