11e van de 11e viering Ostrecht

OSSENDRECHT - Op dit moment staan we aan de vooravond van een nieuw carnavalsseizoen. Op 11-11 om 11 over 11 wordt het nieuwe carnavalsmotto, “Zet de bloemekus buite!”, gepresenteerd bij de Bronzen Os op de Markt.

Nadat vorig jaar de Bronzen Os vlak voor 11-11 was gestolen, maakte het ‘broertje’ van de Bronzen Os, de betonnen os, kennis met Prins Zjim I. Vlak voor de carnaval van 2019 nam een nieuwe Bronzen Os plaats op de sokkel op de Markt in Ossendrecht. Deze Bronzen Os zal uiteraard weer centraal staan tijdens de 11-11 viering in Ostrecht. Tijdens deze avond zal onze Bronzen Os weer kennis maken met de nieuw verkozen prins en nar van Ostrecht. De vraag wie dit jaar de prins en nar worden in Ostrecht blijven tot aan 11-11 onbeantwoord.

Prins en Nar verkiezing
Traditiegetrouw in Ostrecht worden de Prins en Nar verkozen tijdens de 11-11 viering. Deze plechtigheid wordt gehouden op maandag 11-11 in Eetcafé Boulevard Ossendrecht waar de Raad van Elf om 18.00 uur, tijdens een besloten verkiezing, de Prins en Nar via een stemmingmakende stemming zullen kiezen.
Daarna zijn vanaf 20.00 uur alle carnavalsliefhebbers en belangstellenden van harte welkom in Eetcafé Boulevard Ossendrecht om de presentatie en bekendmaking van de prins en nar van 2020 bij te wonen. Tegen 11 uur vertrekt iedereen dan gezamenlijk naar de Bronzen Os op de Markt voor een ludieke presentatie van het motto, waarmee dan ook het carnavalsseizoen 2020 officieel wordt geopend. Aansluitend wordt in Eetcafé Boulevard Ossendrecht deze viering voortgezet tot in de kleine uurtjes.
Dus wilt u weten wie de prins en nar zijn in 2020 of heeft u gewoon zin in een feestje? Trek dan uw carnavalskostuum weer aan en kom op 11-11 naar Eetcafé Boulevard Ossendrecht! [l]