Winterlezing 'Wees niet bang'

HOOGERHEIDE - De werkgroep Oecumenische Wintercyclus start op 20 november met de lezingenreeks ‘Wees niet bang’. Theoloog Jan Brok opent de reeks en vervolgens spreken classicus Ward Warmoeskerken, cabaretière Fieke Opdam, burgemeester Frank Petter en dominee Wim Lolkema over dit thema.

Angst is van alle mensen en van alle tijden. In verhalen uit de klassieke oudheid kunnen we lezen hoe helden met slimheid en kracht hun angst wisten te overwinnen. Nog niet zo heel lang geleden werd in de kerken angst en schuldgevoel opgeroepen bij gelovigen die zich niet aan de regels hielden, terwijl in de bijbel juist vele malen de tekst “Wees niet bang, vrees niet!”, staat. Als je het over angst hebt, gaat het ook over moed en moed zet aan tot actie. Wat kan ons in deze tijd helpen om onze angst te overwinnen? Hoe kunnen we in deze tijd van veranderingen nog geloven in de toekomst?

De werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit houdt deze winter vijf lezingen met als thema: “Wees niet bang”. 20 november theoloog Jan Brok ‘Nieuwe vormen van spiritualiteit: dreiging of groeikans?’
Hoogerheide; 18 december classicus Ward Warmoeskerken: ’Angst en dapperheid. Mythen die ons moed geven’, Huijbergen; 15 januari cabaretière Fieke Opdam: ‘Red mij niet.’, Ossendrecht; 19 februari burgemeester Frank Petter: ‘Geloven in de toekomst’, Hoogerheide; 18 maart dominee Wim Lolkema ‘Bijbelse angst, bijbels vertrouwen’, Hoogerheide.

Drie spiritualiteitsavonden vinden plaats in de ontmoetingsruimte van de parochiekerk te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134. De lezing op 18 december vindt plaats in het broederhuis van Sint Marie, Boomstraat 7 in Huijbergen, de lezing op 15 januari vindt plaats in de protestantse kerk in Ossendrecht, Dorpsstraat 10, 4641 HW Ossendrecht. De avonden beginnen om 19.45 uur en eindigen om 21.45 uur.
Meer informatie: Wimke Overbeek, 06 45033592, www.samenkerk.nl [l]