Nederland Leest Jan Wolkers in de Bibliotheek Het Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - In november staat in de Nederlandse bibliotheken de campagne Nederland Leest op de agenda, zo ook in de Bibliotheek Het Markiezaat. Dit keer staat het thema duurzaamheid centraal. Volwassen biebleden krijgen deze maand het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. Er is ook een grote letter uitgave beschikbaar. Wees er snel bij, want op=op. Het boek is als e-book te lezen via onlinebibliotheek.nl.

Winterbloei van Jan Wolkers

Wolkers was naast schrijver ook een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur zijn door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. De teksten worden afgewisseld door persoonlijke columns van Aaf Brandt Corstius over haar dagelijkse, duurzame dilemma’s.

Karina Wolkers: "Niets is zo mooi als een tuin in de winter. Als het dan rijp gevroren of gesneeuwd heeft en alle stengels, takken en takjes bedekt zijn met een laagje wit die helder afsteken tegen de grijze lucht, dan heb je een tweede bloei in zwart en wit: een wintertuin in Winterbloei. Jan Wolkers’ leven en werk waren onlosmakelijk met de natuur verbonden. Deze bloemlezing weerspiegelt zijn intense liefde voor alles wat leeft en groeit en zijn bezorgdheid over de teloorgang van de natuur."

De lezerscommunity Hebban daagt lezers uit om over Winterbloei te discussiëren. Aanmelden kan via de Nederland Leest leesclub op www.hebban.nl. [l]