Het C-team van Re-Creation uit Ossendrecht werd Brabants Kampioen. FOTO EVELIEN JACOBS
Het C-team van Re-Creation uit Ossendrecht werd Brabants Kampioen. FOTO EVELIEN JACOBS Evelien Jacobs

Re-Creation zeven keer Brabants Kampioen

OSSENDRECHT - In het weekend van 9 en 10 november zijn maar liefst zeven onderdelen van show- en twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht Brabants kampioen geworden. Drie teams, één ensemble, één duo en twee solisten mochten het hoogste podium betreden. Daarnaast ging er ook nog één keer zilver en drie keer brons mee naar huis. Voor de leden van Re-Creation werd het dus een bijzonder succesvol weekend in Waalwijk.

Vier teams van Re-Creation mochten afgelopen weekend meedoen aan de Brabantse Kampioenschappen voor majorette en twirl. Drie van de teams werden eerste in hun categorie. Het C-team mocht op zaterdag het goud in ontvangst nemen. Ze werden eerste van de 6 teams in de jeugd 3 basis klasse. Op zondag werden zowel het A-team als het gecombineerde A/B-team kampioen. Het A-team werd eerste in de hoogste klasse en het A/B-team werd kampioen van de Freestyle N3 klasse. Alle drie de teams mogen zich opmaken voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen op 18 en 19 januari in Almere. Het E-team liet op zaterdag ook een vrijwel foutloos optreden zien. Helaas werden ze net vierde in de jeugd 3 basis klasse.

Basisklasse
Op zaterdag werden nog twee optredens kampioen. Het duo van Evi Disco en Emy de Wit verraste iedereen door eerste te worden van de zes deelnemende duo’s in de jeugd 3 basis klasse. Ze plaatsten zich namelijk de allerlaatste wedstrijd voor de kampioenschappen. Ook Laura van Hoof werd op zaterdag kampioen met haar onderdeel twirling 1-baton N5. Laura behaalde tevens heel knap zilver met haar danstwirl van de 20 deelnemende solisten in de jeugd 3 basis klasse. Floor Daalmans mocht ook het podium betreden, want zij behaalde met haar twirling 1-baton brons. Zij mochten ook allemaal een NK-ticket in ontvangst nemen.

Topklasse
Op zondag werden de goede resultaten voortgezet door de senior deelnemers van Re-Creation. Het ensemble van Amy-Lynn Hunting, Evelien Jacobs en Marjolijn Stigter werd kampioen in de topklasse. Ook werd soliste Amy-Lynn eerste met haar artistic twirl N3 en derde met haar twirling 1-baton N3. Marjolijn Stigter behaalde tevens brons met haar twirling 2-baton. In totaal zet dat de teller op maar liefst 18 routines die namens Re-Creation deel gaan nemen aan het NK in Almere.

Overige resultaten
Er werden ook nog hele mooie resultaten behaald door de andere leden van Re-Creation: Anna van de Poel AP 12e plaats, Miranda Hoeckx AP 19e plaats, Floor Daalmans AP 8e plaats, Anouk Kerstens AP 11e plaats, Wendy Verboven AP 12e plaats, Michelle Puts AP 13e plaats, Amy-Lynn Hunting AP topklasse 4e plaats, Evelien Jacobs AP topklasse 10e plaats, Evelien Jacobs 1-baton 4e plaats, Michelle Puts 1-baton 7e plaats, Marjolijn Stigter 1-baton 7e plaats, Michelle Puts 2-baton 4e plaats. [l]