Lekkers van de pizza bus. FOTO LENNY WINKEL
Lekkers van de pizza bus. FOTO LENNY WINKEL Lenny Winkel

Jonge mantelzorgers werden bedankt

WOENSDRECHT - Op 10 november was het de landelijke dag van de mantelzorg. Voor de jonge mantelzorgers hadden de mantelzorg steunpunten op de Brabantse wal een sport instuif georganiseerd in samenwerking met de Fit-Fabriek. Diverse kinderen hadden zelfs hun wekelijk sport ochtend of andere activiteiten afgezegd om aanwezig te zijn bij deze sportbijeenkomst.

De leeftijd van de aanwezige jonge mantelzorgers liep uiteen van 6 tot 17 jaar. Allemaal groeien ze op met iemand in hun gezin die extra zorg vraagt. Dit kan gaan over een vader, moeder, broertje of zusje. Mooi om te zien dat leeftijd niet uitmaakt als je met elkaar aan het sporten bent. Er werd veel gelachen om de leuke situaties die tijdens het sporten ontstonden. Er werden verschillende spellen met de bal gedaan en op het eind werd er verstoppertje gespeeld.

Ter afsluiting van de ochtend kwam er een pizza bus en kon ieder zich tegoed doen aan pizza. Succes was verzekerd. Voordat iedereen naar huis ging werd er nog een extra verrassing uitgedeeld. [l]