De Wethouder spreekt de afdeling met lovende woorden toe. FOTO INE VAN GAALEN
De Wethouder spreekt de afdeling met lovende woorden toe. FOTO INE VAN GAALEN Ine van Gaalen

Gouden Jubileum Zonnebloem Hoogerheide/Woensdrecht

HOOGERHEIDE/ WOENSDRECHT - Op vrijdag 15 november kon de Zonnebloem afdeling Hoogerheide/Woensdrecht haar 50-jarig bestaan, samen met haar gasten, vieren. De viering van dit gouden jubileum was eigenlijk in januari 2019 al begonnen met een kick-off en beëindigd met een 4 gangen diner bij Non Plus Ultra op de exacte oprichting dag 15 november, 1969-2019.

’s Middags was er eerst een receptie. Tijdens deze receptie werd één van de Vrijwilligers, t.w. José Verstraten, in het zonnetje gezet. Zij werd met een zilveren Zonnebloemspeld voor haar 10 jarig jubileum gehuldigd. Al 10 jaar is José actief als vrijwilligster van de Zonnebloem en dat mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Samen met de speld, de oorkonde en een bos bloemen werd ze een beetje verwend door de huidige voorzitter van de afdeling Drea Wesselink. Ook werd de receptie door de Wethouder Lars van de Beek, uit de gemeente Woensdrecht bezocht. Het bestuur en zijn vrijwilligers werden geprezen voor hun inzet in een mooie speech, maar ook werden de aanwezige gasten niet door de wethouder vergeten. Aansluitend sprak de voorzitter van de Zonnebloem Regio Brabantse Wal, Bas Janse iedereen toe. Het was leuk dat ook de andere afdelingen van de Zonnebloem uit de gemeente Woensdrecht vertegenwoordigd waren.

Na de receptie begon het feest, met een presentatie van de folklore uit Zeeland, door de vereniging het Boerengoed, die de verschillende Zeeuwse drachten in ere wil houden. Zo waren er personen uit Noord- en Zuid Beverland, Walcheren, maar ook Tholen en Zeeuws-Vlaanderen en niet alleen werden de drachten van de dames uitvoerig uitgelegd, ook de verschillende drachten van de heren kwamen aanbod. Tussen de presentatie door werd het verrukkelijke 4 gangen diner opgediend. Het feest werd afgesloten met een aardigheidje voor iedereen. Daarna ging eenieder zeer tevreden huiswaarts. Het was een mooi jubileumfeest geweest.[l]

Het bestuur van de jubilerende Zonnebloem afdeling. FOTO WESSELINK