Roald Vos, goed voor twee overwinningen. FOTO PATRICK VAN LOON
Roald Vos, goed voor twee overwinningen. FOTO PATRICK VAN LOON Patrick van Loon

Hotak'68 1 nadert Tanaka 1 op twee punten

HOOGERHEIDE - Het eerste team wist wat men te doen stond, met zo groot mogelijke cijfers winnen van ODT 1 uit Roosendaal. Dit gebeurde dan ook, 2-8 overwinning. Met nog één wedstrijd te spelen in de kampioenspoule van de hoofdklasse is het 1e team koploper Tanaka genaderd op twee punten. Een kleine overwinning op de laatste speeldag tegen dit Tanaka is voldoende om zich tot kampioen te kunnen kronen. Bob van Geffen won driemaal. Roald Vos en Gert Gosselink ieder tweemaal. Verder werd het dubbel ook nog winnend afgesloten.

Ook Hotak 3 is nog in de race om het kampioenschap. Met nog één wedstrijd te gaan bedraagt de achterstand vier punten op koploper TIOS’51 4. Jammer genoeg kwamen de Hoogerheidenaren niet verder dan een 5-5 tegen rode lantaarndrager Rally 1 uit Wijk en Aalburg. Sophy Dijkers (twee), Roland van den Heuvel, Edwin Kommers en het dubbel tekenden voor de vijf punten.

In de 3e klasse leed het 4e een ruime nederlaag, 7-3 tegen TCS 1 uit Steenbergen. Hierdoor bedraagt de voorsprong op nummer laatst nog zeven punten. Thamara Kessel, Youri Aarden e Patrick van Loon konden ieder één overwinning bijschrijven.

In de 5e klasse D wordt het nog billen knijpen voor Hotak 5 om directe degradatie uit de 5e klasse te kunnen ontlopen. Nu werd er met 8-2 verloren tegen TCS 2, Cees Adriaanse en Toon van Loon wonnen één partij. Met nog drie punten voorsprong op nummer laatst mogen ze op de laatste speeldag uitmaken tegen deze nummer laatst (ODT 8) wie de 5e klasse gedag mag zeggen.

Zowel Hotak 6 als Hotak 7 moesten naar Bergen op Zoom om respectievelijk tegen Het Markiezaat 4 en 6 te spelen. Hotak 6 won met 3-7 waarbij zowel Miranda de Bil en Kees Overbeeke ieder drie zeges voor hun rekening namen. Hotak 7 had het moeilijker, maar wist toch bijna een knap gelijkspel te behalen in het hol van de Leeuw,, 6-4 nederlaag werd het. Zowel Rudy van Leeuwen als Mark Alberti wonnen tweemaal. In de 7e klasse moest het het 8e team een ruime nederlaag slikken, 8-2 tegen de Batswingers 4 uit Gilze Rijen. De twee punten kwamen op naam van Jacqueline Ritzen, die met een erg sterk seizoen bezig is

Jeugd

De beide jeugdteams waren te gast in Middelburg. In de 1e klasse moest Hotak 1 het opnemen tegen het 2e jeugdteam van de Middelburgers. De Hoogerheidenaren streden voor wat ze waard waren met als 5-5 een mooi resultaat. Tobias van Geffen (twee), Jasmijn de Vogt, Kyana Vroomen en het dubbel completeerden de vijf punten.

Hotak 2 was net de mindere van Middelburg 4, 7-3 nederlaag. Michael de Jong won 2 maal en ook Laura Veraart kon weer een succesje noteren.

Paratafeltennis

In Weert vond er een ranglijsttoernooi plaats. Namens Hotak deden Mark Alberti (3e klasse) en rolstoeltafeltennisser Bas Rongen (4e klasse) mee.

Mark Alberti had een wat mindere dag. In een poule van 5 begon hij met twee nederlagen. Hierna herpakte hij zich knap en won vervolgens twee partijen. Met deze resultaten leverde dat een 3e plaats op in de poule wat helaas niet voldoende was om door te gaan naar de halve finale.

Bas Rongen begon met twee overwinningen (tegen rolstoelers). Hierna volgde twee nederlagen. Door onderlinge resultaten werd Bas nipt 2e in de poule. Vervolgens kwam de kwartfinale die hij met 3-2 wist te winnen. Na deze zwaarbevochten overwinning volgde de halve finale die met 3-0 verloren ging. Wat restte was de strijd om de 3e plaats. De tegenstander bleek nog net wat meer energie in de tank te hebben, 3-2 verlies en dus een 4e plaats.[l]