Nieuwe vervoerder houdt zoveel mogelijk bij het oude

HOOGERHEIDE - Munckhof is het bedrijf dat de komende 3,5 jaar het leerlingenvervoer in de gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom regelt.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het vervoersbedrijf uit Horst is vanaf 1 januari verantwoordelijk voor het vervoer van leerlingen in het speciaal onderwijs en kinderen met een beperking die niet zelfstandig of onder begeleiding van hun ouders naar een school in de buurt kunnen rijden. De kinderen zullen weinig merken van de veranderingen. De chauffeurs en routes blijven nagenoeg hetzelfde. “Ik ben blij dat we een nieuwe vervoerder hebben die bereid is om voor de kinderen en hun ouders alles zoveel mogelijk hetzelfde te houden”, zegt wethouder Lars van der Beek van de gemeente Woensdrecht. “De kinderen hebben baat bij een vaste routine en vertrouwde chauffeurs. Dat was een belangrijke eis in onze aanbesteding.”

De kosten voor het vervoer nemen toe. “We hebben een verantwoordelijkheid om het te regelen voor deze doelgroep.” Duurzaamheid was een belangrijke factor in de aanbesteding. Een zero-emissie was een belangrijke eis in de aanbesteding. Munckhof kon hieraan voldoen. “Het bedrijf is al langer bezig om duurzaam vervoer te kunnen realiseren.” Het leerlingenvervoer is alleen bestemd voor kinderen die op meer dan zes kilometer afstand wonen van een school voor speciaal onderwijs. In de gemeente Woensdrecht gaat het om ongeveer honderd aanvragen per jaar.[l]