Een beeld van de tocht van vorig jaar. FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN
Een beeld van de tocht van vorig jaar. FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

ATB-toertocht Huijbergen op de eerste
zondag van het nieuwe jaar

HUIJBERGEN - Wie het nieuwe jaar sportief wil beginnen moet meedoen aan de populaire ATB-toertocht in Huijbergen op zondag 5 januari volgend jaar. De organisatie is in handen van het lokale wielercomité.

VAN ONZE REDACTIE

De ATB-toertocht is een begrip in Zuidwest-Nederland en België. De deelnemers komen al jaren van heinde en verre. Vorig jaar waren er meer dan 1600 deelnemers.

Op zondag 5 januari rijden de deelnemers over een deel van het parcours van het Nederlands kampioenschap van vorig jaar. “De tocht bestaat uit een afwisseling van los zand, pittige beklimmingen en uitdagende singletracks”, zegt de organisatie. Opnieuw is het ‘t comité gelukt om tal van onbekende paadjes te vinden, zodat de tocht voor iedereen een uitdaging blijft. Ongeveer negentig procent van het parcours is onverhard.

De start is bij MFC De Kloek in Huijbergen. Er zijn tochten van 25 en 50 kilometer. De deelnemers rijden eerst over Belgisch grondgebied richting de Grote Meren en de Tiestenduin. Hierna is er een tussenstop met een koud of warm drankje. Vervolgens gaan de deelnemers naar de Nootjesberg en Walse Duinen. Het wielercomité organiseert de tocht in samenwerking met de gemeente Woensdrecht, Evides Waterbedrijf, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé-eigenaren van gronden, de Kalmthoutse Heide, De Kloek en de hulp van veel vrijwilligers.

Inschrijven voor de tocht kan vanaf 8.30 uur tot en met 10.30 uur. De kosten zijn vijf euro. Er is net als vorig jaar een bewaakte fietsenstalling. Deelnemers krijgen na afloop de gelegenheid om te douchen en hun fietsen schoon te spuiten.[l]