Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Nieuwe opzet blijkt schot in de roos

OSSENDRECHT – Na een afgelasting vorig jaar van kerstevenement Echt Ostrechts door de slechte weersomstandigheden èn omdat het in het jaar daarvoor ook al bar en boos was voor de standhouders gooiden de organisatoren het roer dit keer om. Echt Ostrechts ging naar binnen bij MFC De Drieschaar. Een gouden zet, want het was drukker dan ooit. De editie voor 2020 staat al in de agenda.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

Echt Ostrechts wordt sinds 2014 georganiseerd door Buurtschap Dorp en Euromarkt St. Christoffel. Op het pleintje van Zaal De Vrede in Ossendrecht groeide de markt uit tot een sfeervol evenement voor plaatselijke en andere ondernemers. Alleen het weer bleek menigmaal een spelbreker. “Op kou kun je je wel kleden, maar tegen weer en wind zijn we niet altijd opgewassen”, aldus Ludo van Oevelen van Buurtschap Dorp. “Twee jaar geleden was het erg guur weer, maar ging het wel door, maar vorig jaar hebben we het evenement af moeten lasten, omdat het niet veilig was voor standhouders en bezoekers. Dat heeft ons mede doen besluiten om dit jaar voor een andere opzet te kiezen, waarbij we naar binnen zijn gegaan in MFC De Drieschaar. Met Buurtschap Dorp, de Ondernemers Vereniging Ossendrecht en Euromarkt St. Christoffel hebben we hier iets moois weg weten te zetten. Alle ondernemers zijn positief en het lijkt echt voor herhaling vatbaar. Al zullen we nog wel een en ander gaan evalueren.”

Herhaling

Dat het voor herhaling vatbaar is zeiden de diverse standhouders en toonden de bezoekers aan. Het was drukker dan ooit wat grotendeels was te danken aan de keuze voor een overdekte setting. De kerstsfeer zat er tijdens het evenement goed in: met een rondlopende kerstman en een Mickey Mouse in kerstoutfit waarmee je op de foto kon, kwam je helemaal in de winterstemming. Tel daarbij de sfeervol aangeklede grote zaal van De Drieschaar op en het was geen wonder dat er vele bezoekers waren te vinden. “De sporthal moeten we nog wel wat beter aankleden. Die miste nu sfeer, maar dat is voor een volgende keer en voor na de evaluatie. We moeten hier ook weer van leren”, aldus Ludo.

Demonstraties

Naast stands van ondernemers waren er diverse verenigingen en clubs present in De Drieschaar. Zo verkochten de ‘Sepapkes’ (oud-Vlaams voor fietsventiel) diverse handgemaakte decoraties gemaakt van fietsbanden en Buurtpreventie Ossendrecht wierf nieuwe vrijwilligers. Er was ook muziek en voldoende hapjes en drankjes. Er waren optredens van onder meer de Diga Doo Jazz Band en de Jukebox Vibes met Bart en Sabina en twee groepjes van TDC, bestaande uit enerzijds Shirley, Tessa, Meike, Esmee, Floor en Sidney en anderzijds Tessa, Amy, Renske, Marit en Romy. De dames van TDC en Sabina van Jukebox Vibes droegen kleding van modezaak Joss Trends and More uit Ossendrecht. Kapsalon Anja gaf diverse dames en jonge meiden een prachtig kapsel voor de feestdagen.[l] FOTO'S HUMPHREY HEKHUIZEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding