Sabrina Vrouwe in haar schoonheidssalon. Op de achtergrond een schilderij dat ze bij de opening cadeau kreeg en haar zeer dierbaar is. FOTO MARILYN PIETERSZ
Sabrina Vrouwe in haar schoonheidssalon. Op de achtergrond een schilderij dat ze bij de opening cadeau kreeg en haar zeer dierbaar is. FOTO MARILYN PIETERSZ Foto: Marilyn Pietersz

Zilveren jubileum voor Schoonheidssalon Sabrina in Putte

PUTTE – Zij is de derde generatie die in grensdorp Putte een eigen zaak heeft. Haar grootouders en ouders runden een bloemenzaak, maar Sabrina Vrouwe opende 25 jaar geleden, op 6 december 1994, haar eigen salon: Schoonheidssalon Sabrina aan de Jordaensstraat 2. Ze is trots en blij met dit zilveren jubileum. "Ik doe dit werk iedere dag met veel plezier. Mensen gaan hier altijd met een glimlach weg."

DOOR MARILYN PIETERSZ

Ze heeft geen moment spijt gehad van de beslissing om direct na haar studie een eigen zaak te starten. "Mijn droom was altijd om iets voor mezelf te beginnen. Ik had goede voorbeelden. Ik kom uit een gezin van zelfstandigen. De drive mensen te helpen was er en dat bleef."
Aanvankelijk wilde de van oorsprong Roosendaalse verder in de bloemenzaak, maar toen ze erachter kwam dat ze de Latijnse benaming van de bloemen moest leren, schrikte dat een beetje af. "Bovendien is het contact met de klanten in een bloemenzaak vluchtig. Ik wilde graag een band met mensen opbouwen en hen een fijn gevoel geven."

Pittig
Zo kwam ze uit op de studie voor schoonheidsspecialiste. Aan het leren van allerlei Latijnse termen voor botten en spieren ontkwam Sabrina ook in deze studie niet. Lachend zegt ze: "Maar ik had mijn studie gevonden, dit wilde ik heel graag en dan lukt alles." Met nadruk vermeldt ze dat de studie tot schoonheidsspecialiste een pittige dagopleiding van drie jaar is. Pedicure en manicure maken onderdeel uit van de studie. Ook daarvoor kunnen mensen terecht bij Schoonheidssalon Sabrina.

Verschillend
Goed en wel beschouwd zijn schoonheidsspecialiste en pedicure twee verschillende beroepen. "Mensen die een pedicure nodig hebben, hebben meestal ergens last van: ingegroeide nagels, likdoorns of eelt. Ze zijn opgelucht en blij als dat ongemak is verholpen", zegt een bevlogen Sabrina. Daartegenover staan de klanten die komen voor een schoonheidsbehandeling. "Deze mensen willen een moment voor zichzelf hebben, even tot rust komen. Dit is, zeker in deze tijden van haast en gejaagdheid, goed en noodzakelijk."
De gemene deler is dat Sabrina beide groepen blij maakt. Een basisbehandeling omvat onder andere reiniging van het gezicht, gezichtsmassage, scrubben van de huid en epileren. Hiervoor maakt de schoonheidsspecialiste gebruik van producten van Rosa Graf. Sabrina neemt uitgebreid de tijd voor haar klanten.
Van meet af aan stond het voor Sabrina vast dat ze liever geen salon aan huis wilde hebben en die wens is uitgekomen. Haar zaak en woning zijn gescheiden. Ze is aangesloten bij de brancheorganisaties, ANBOS van schoonheidsspecialisten en ProVoet voor pedicures.

Opa
Nu ze deze maand haar zilveren jubileum viert, komen herinneringen naar boven. Bijvoorbeeld aan haar opa. "Hij was apetrots toen ik de zaak opende en niet alleen hij, ook mijn ouders en andere familieleden. Opa was mijn wandelende reclamebord. Tegen iedereen zei hij: 'Ga eens even bij mijn kleindochter langs'. Mijn beste reclamemaker", zegt Sabrina met een mengeling van blijdschap en weemoed. [l]