Het Putse fanfare-orkest presenteerde zich op unieke wijze. FOTO FRANK ADRIAANSEN
Het Putse fanfare-orkest presenteerde zich op unieke wijze. FOTO FRANK ADRIAANSEN Frank Adriaansen

On Demand concert Volharding een groot succes

PUTTE - Een Kleine 300 bezoekers waren zaterdagavond 7 december getuige van een uniek concept, vormgegeven door fanfareorkest de Volharding uit Putte. Als naam voor het concert was gekozen voor 'On Demand' waarmee het publiek het idee werd gegeven dat zij zelf de afstandsbediening van hun tv in handen hadden.

Uiteraard was e.e.a. perfect voorbereid en geregisseerd en speelde presentator Jan Dua een heel belangrijke rol. Hij bediende de afstandsbediening wél en scrolde door de film-, serie- en documentaire fragmenten van een op Netflix gelijkend scherm. De muzikanten van de Volharding speelden er direct de bijbehorende muziek bij. Soms slechts een fragment, bij het afspelen van een preview van een film zoals het thema uit de 'Godfather', fantastische gespeeld door trompettist Mark Roozeboom. Soms wél het hele verhaal zoals bij de selectie uit de musical 'TinTin Prisoners of the Sun' of de selectie uit 'Aladdin'. En wat te denken van de prachtige muziek uit 'Out of Africa'? Of het thema uit de duitse crimi-serie 'Derrick'. Het zat er allemaal bij in MFC de Biezen in Putte.

Michael Asnot, een begenadigd gitarist/zanger uit het nabijgelegen Schoten demonstreerde zijn virtuositeit, zowel op akoestische gitaar, elektronisch versterkt als op banjo. 'Dueling Banjo’s' uit de film 'Deliverance', een duel met zichzelf. Een perfectie imitatie van gitaargrootheid Carlos Santana gaf hij weg in het gevoelige 'Europa'. Daarnaast speelde en zong hij o.a. 'I’m on Fire', welbekend van Bruce Springsteen. Michael Asnot won in België al de hoofdprijs in 'Wie vervangt Kris Wauters' (Clouseau), bracht al al meerdere succesvolle singles uit maar ook in Nederland staat een mooie carrière in het vooruitzicht.

Kortom, onder de leiding van de begaafde dirigent Pieter Vandermeiren speelde de Volharding al dan niet in samenwerking met Michael een grote diversiteit aan muziekstukken waarbij ze de juiste sound steeds wisten te treffen. Een uniek concert van een mooi orkest in samenwerking met een unieke solist.[l]